Evroliga

Bajern pobedio Partizan posle drame: Francisko srušio crno-bele trojkom u poslednjoj sekundi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 22:51
Košarkaši Partizana Naneli, Avramović, Koprivica MN Press
Košarkaši Partizana Naneli, Avramović, Koprivica

Nastavlja se agonija Partizana... Posle četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima, košarkaši Partizana izgubili su još jednu utakmicu u Evroligi i time dodatno zakomplikovali šanse za plej-of, a bolji od igrača Željka Obradovića bili su večeras košarkaši Bajerna iz Minhena - 78:79 (23:26, 22:15, 18:18, 15:20)

Navijači u Areni imali su prilike da gledaju izuzetno uzbuljivu utakmicu. Partizan je dugo bio u egalu sa Bavarcima. U jednom trenutku imao je i dvocifrenu prednost, da bi se meč na kraju završio pobedom nemačkog tima, koji je slavio trojkom Silvijana Franciska na sekund do kraja.

Crno-beli su na 49 sekundi do kraja imali +4 (78:74) nakon koša Kaminskog, da bi nakon nekih diskutabilnih odluka u samom finišu, Francisko vezao pet poena i trojkom preko ruke Pantera, doneo Bavarcima 11. pobedu u sezoni, čime ih je vratio na mapu u trci za plej-of. Crno-belima ostalo je nešto više od sekunde do kraja, Panter je preuzeo odgovornost, ali je lopta, na kraju, izašla čak dva puta iz koša.

 

 

Partizan je tako ostao na 11. mestu tabele sa učinkom 12-14, a šansu da popravi sliku u Evroligi, imaće 29. februara, kada će pred svojim navijačima dočekati Efes.

Najefikasniji na večerašnjem meču bio je Panter sa 22 poena, dobru rolu sa klupe pružio je Frenk Kaminski sa 14 poena, dok su dvocifreni bili još Džejms Naneli i Pi Džej Doužer sa po 10.  Na drugoj strani 20 poena Franciska, 14 Serža Ibake, dok je Karsen Edvars završio utakmicu sa 12 poena.

Posle izjednačene i poprilično napete uvodne četvrtine, u kojoj smo videli veliki broj prekida, prvu osetniju prednost košarkaši Bajerna napravili su početkom druge deonice nakon polovičnog učinka Franciska sa penala (30:23). Srpski tim mahom se u napadu oslanjao na Pantera i Nanelija, koji su dugo predvodili listu strelaca, da bi im se u finišu poluvremena pridružio raspoloženi Kaminski. Centar Beograđana sjajno je iskoristio minutažu i sa četiri vezane trojke neutralisao nešto prazniji hod crno-belih u drugoj četvrtini, gde su se na momente javljali Ledej i Jaramaz, da bi se na odmor otišlo sa blagom prednošću srpskog tima - 45:41.

Početak drugog poluvremena doneo je nešto bolju igru Bavaraca, koji su na krilima Edvardsa i Brankovića, stigli poen zaostatka (47:46). Iako su crno-beli dobro branili pik-en-rol, nemački tim pronalazio je rešenja u reketu preko iskusnog Ibake, ali se uglavnom, tokom čitavog susreta, oslanjao na dobre procente sa distance. Ipak, igrači Partizana su i u tom segmentu podigni stepen odbrane u nastavku. Sve je bilo manje otvorenih pogleda za goste iz Minhena, pa je nakon trojke Nanelija, prvu dvocifrenu prednost, domaći tim stekao sredinom treće četvrtine (57:47).

Međutim, kao i u većini mečeva crno-belih ove sezone, došlo je do opuštanja pred ulazak u poslednju četvrtinu. Bajern je iskoristio nešto slabiji period Beograđana u napadu i serijom 12:6 u režiji Franciska, ponovo došao do egala (63:59) na ulasku u odlučujućih 10 minuta.

Gotovo 20 hiljada navijača u Areni gledalo je u nastavku još jednu napetu deonicu sa dosta prekida. Teško se dolazilo do poena, igrala se čvrsta odbrana na obe strane, a srećom po crno-bele, Panter je dobro uspevao da probije defanzivnu postavku rivala i prepoznatljivim koševima sa polu-distance, drži Partizan na razlici od pet poena (70:65), koliko je bilo na četiri minuta do kraja.

Nastavak utakmice nije mnogo toga promenio. Dugo se igralo koš za koš. Partizan je u finišu pronalazio rešenja u napadu preko Doužera i Kaminskog, dok su se Bavarci uzdali u Ibaku i Franciska. U poslednjih 48 sekundi Partizan je imao četiri poena prednosti, ali nije imao sreće u finišu.

Evroliga, 26. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes - Makabi TA 105:91
Baskonija - Asvel 94:80
Olimpija Milano - Real Madrid 81:76
Partizan - Bajern 78:79
Valensija - Olimpijakos 65:78

Petak
Crvena zvezda - Žalgiris 20.00
Panatinaikos - Fenerbahče 20.15
Barselona - Alba 20.30
Virtus Bolonja - Monako 20.30

 

Standings provided by Sofascore