Evroliga

Nikola Topić brojao do 31, Zvezda pobedom otvorila juniorski turnir Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 11:11
Nikola Topić brojao do 31, Zvezda pobedom otvorila juniorski turnir Evrolige MN Press

Juniori Crvene zvezde startovali su pobedom ANGT turnir Evrolige. Crveno-beli nadigrali su Valensiju 84:71 (16:23, 26:10, 23:12, 19:26).

Bolje je duel otvorila Valensija, dominirao je Sergio de Larea, igralo se zaista brzo. "Slepi miševi" su bili ti koji su napadali u leđa protivniku i Zvezda u početku nije mogla da parira rivalu.

Ipak, sve se preokrenulo u drugoj deonici, izabranici Branka Jorovića napravili su u jednom momentu seriju 11:0 i tako potpuno preokrenuli meč u svoju korist. Na startu trećeg kvartala Zvezda je stigla do dvocfrene prednosti koju nije ispuštala do poslednjeg zvuka sirene.

 

 

Uspešno su talentovani igrači ekipe sa Malog Kalemegdana odbijale pokušaje Valensije da se vrati, koja je u jednom trenutku i imala momentum na svojoj strani, ali nije imala vremena.

Utakmicu je trojkom sa osam metara, a potom i prodorom uz faul kraju priveo Nikola Topić, koji je inače i prvotimac Zvezde na pozajmici u OKK Beogradu. On je duel završio sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija, a uspeo je i da iznudi čak osam faulova rivala.

Pratio ga je Lazar Gagić sa 18, dok je centar ekipe, Pavle Mišić dodao 11 poena uz četiri blokade.