Vesti iz košarke

FMP pobedio Vojvodinu i poveo 1:0 u seriji za plasman u četvrtfinale plej-ofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 19:55
Ognjen Kuzmić MN Press
Ognjen Kuzmić

Posle Borca Mozzart i košarkaši FMP iz Železnika otvorili su razigravanje za polufinale Superlige pobedom i tako iskoristili prednost domaćeg terena. Panteri su bili nešto ubedljiviji od Čačana, pošto su savladali Vojvodinu 77:68 (22:21, 19:13, 29:14, 7:20).

Vojvodina je bila tvrd orah dve i po četvrtine, ali verovatno pod uticajem daleko važnije utakmice u Podgorici protiv istoimenog rivala u polufinalu ABA 2 lige koja je na programu u sredu, ekipa Miloša Isakov Kovačevića pala je u drugoj polovini treće deonice što je FMP iskoristio da nizom od 17 poena stigne do ogromnih 70:47 i tako dođe nadomak trijumfa.

Panterima ni tolika razlika, pa i maksimalnih 24 poena na otvaranju poslednje četvrtine, nije bilo dovoljno da utakmicu privede mirnijem kraju. Vojvodina je videla priliku koja je pretila da se pretvori u senzacionalni preokret. Gosti su dozvolili FMP-u samo sedam poena u poslednjoj deonici, ali je to bilo dovoljno samo da se minus svede na devet poena, koliko je i bilo po poslednjem zvuku sirene.

Najbolji u redovima Pantera bio je Ognjen Kuzmić sa 10 poena i isto toliko skokova. Najefikasniji bili su Nikola Šaranović i Matic Rebec sa po 11 poena, u redovima Vojvodine 16 poena ubacio je Petar Rakićević, dok je poen manje imao Vasilije Vučetić.

KL Superliga - razigravanje za četvrtfinale

Petak

Borac Mozzart - Spartak Subotica 95:92
/Čarapić 22 – Cvetković 41/

Subota

FMP Železnik - Vojvodina 77:68
/Rebec, Šaranović 11 – Rakićević 16/