Vesti iz košarke

Bogdan Bogdanović: Već sam motivisan za Olimpijske igre, želimo da se borimo za medalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 11:05
Srpski košarkaš, Bogdan Bogdanović MN Press
Srpski košarkaš, Bogdan Bogdanović

Košarkaš Atlante i kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je da je motivisan za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Bogdanović sa Atlantom nije uspeo da se plasira u plej-of NBA lige. Atlanta je završila sezonu u NBA ligi, pošto je pre dva dana poražena od Čikaga rezultatom 131:116 u utakmici plej-ina.

Selekcija Srbije se na Olimpijskim igrama nalazi u grupi sa SAD, Južnim Sudanom i pobednikom iz kvalifikacionog turnira, koji će biti odigran u Portoriku.

"Već sam motivisan za OI. To je poseban događaj. Ne verujem da ćemo ikada videti te igrače da zajedno predstavljaju SAD. Tako da će biti zabavno takmičiti se protiv njih", rekao je Bogdanović u intervjuu povodom klupskog završetka sezone, prenela je Atlanta na društvenim mrežama.

 

 

Košarkaši Srbije su prošle godine osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu i izborili plasman OI.

"Pre dve godine imali smo cilj da se plasiramo na SP. Tamo smo imali cilj da se kvalifikujemo na OI. Uvek je tako. Sada želimo da se borimo za medalje. To je najveći događaj. Uzbuđen sam što ću da budem deo toga, radujem se druženju i zabavi sa momcima", dodao je Bogdanović.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.