Vesti iz košarke

FIBA najavila revoluciju u košarci: Staklena podloga na SP za žene u Španiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 16:50
FIBA najavila revoluciju u košarci: Staklena podloga na SP za žene u Španiji Youtube/Printscreen/FIBA Media

Međunarodna košarkaša Federacija (FIBA) najavila je spektakl za predstojeće Svetsko prvenstvo za žene do 19 godina koje će se održati u Španiji od 15. do 23. jula.

Naime, takmičenje u Madridu će se po prvi put odigrati na specijalnom, LED staklenom terenu. U pitanju je takozvana "Lumi Flex" podloga, koja dozvoljava upotrebu interaktivnih aplikacija, a na njoj se u toku utakmice mogu videti statistički parametri učesnika, reklame, kao i ostali podaci koji mogu biti od interesovanja gledaocima.

"Inovativna površina, koju možemo da koristimo zahvaljujući nedavnim promenama pravila, jasno pokazuje želju FIBA da prihvati nove tehnologije i inovacije. Isporuka istih je jedan od naših strateških prioriteta. Takođe ističe i koliko je FIBA spremna da ulaže u naš sport kako bi košarka bila još zanimljivija i privlačnija publici, čime ujedno uvećava i iskustvo igrača", rekao je genesek FIBA Andreas Zaglis.

Predsednik košarkaškog Saveza Španije Horge Garbahoza takođe je zadovoljan novim projektom FIBA.

"Veoma smo srećni i podržavamo odluku da se takmičenje igra na staklenoj podlozi. Verujem da će i same košarkašice biti srećne kada znaju da će biti prve koje će doživeti ovakvo iskustvo i novu dimenziju sportske umetnosti. Kao domaćini, svesni smo da ova prilika može da nam otvori nove mogućnosti na tržištu i brendingu, ne samo povezivanja sa komercijalnim partnerima, već i uvećava iskustvo navijača", poručio je Garbahosa.

Svetsko prvenstvo u konkurenciji dama do 19. godina na programu je od 15. do 23. jula u Španiji, gde neće biti reprezentacije Srbije.