Vesti iz košarke

Ivon Anderson igra najbolju defanzivu u Evroligi: Lični uspeh košarkašice Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 16:36
Ivon Anderson, košarkašica Fenerbahčea i reprezentacije Srbije, najbolja defanzivka Evrolige MN Press
Ivon Anderson, košarkašica Fenerbahčea i reprezentacije Srbije, najbolja defanzivka Evrolige

Izvrsna košarkašica reprezentacije Srbije i Fenerbahčea, Ivon Anderson, ne igra od juče sjajnu košarku, ali je lepo kada to drugi zapaze i nagrade, pa je tako ovih dana proglašena za najbolju defanzivnu igračicu u Evroligi.

Pre svega na radost njenih saigračica, stručnog štaba, rukovodstva i navijača turskog kluba, a onda i našeg nacionalnog tima, jer će selektorka Marina Maljković u njoj imati jak odbrambeni adut na Olimpijskim igrama ovog leta u Parizu.

 

 

Naravno, branjenje sopstvenog koša nije jedina igračka vrlina Anderson, što je pokazivala kroz celu karijeru, ali ovog puta je izdominirala u pomenutoj kategoriji. Ostavivši iza sebe Ezi Magbegor iz Praga i Elizabet Vilijams iz Čukurova Mersin.

Fenerbahče je u polufinalu Fajnal-fora Evrolige savladao Mersin (89:80), pa Amerikandku i ekipu čekaju dueli sa ESB-om iz Francuske. Što se tiče njenih obaveza sa "orlicama" u "gradu svetlosti", za nekoliko meseci, takmičenje počinje u grupi sa Portorikom, Kinom i Španijom

Uz želju da se sa Tinom Krajišnik i drugim srpskim "kraljicama" probije do druge runde, iako ostale selekcije imaju sjajnu reputaciju i pregršt kvaliteta.