Vesti iz košarke

Izabrana najbolja petorka Evrokupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 18:31
Košarkaš Pariza, Ti Džej Šorts Guliver/Michael Baucher Panoramic
Košarkaš Pariza, Ti Džej Šorts

Prošle nedelje je trener Pariza, Tomas Isalo proglašen za najboljeg stratega u Evrokupu, dok je nagrada za zvezdu u usponu pripala Zakari Rizašeu. Sada je imenovana i najbolja petorka takmičenja.

Plejmejker Pariza, Ti Džej Šorts je zauzeo svoje mesto među pet najboljih košarkaša. Tu se nalaze i dva igrača London Lajonsa, Met Morgan i Gabrijel Olaseni, centar Ulma Trevijon Vilijams i Ajzea Majk iz Burga.

Definitivno najviše pažnje privlači Šorts koji predvodi Pariz u ovoj sezoni. Klub iz prestonice Francuske je ujedno bio i prvi favorit za osvajanje Evrokupa. Momak koji poseduje pašos Severne Makedonije u proseku beleži 18 poena, i 7,5 asistencija u ovoj sezoni.

Šorts će upravo u finalu odmeriti snage sa jednim članom idealne petorke. Ajzea Majk nosi dres francuskog Burga i ove sezone prosečno beleži 12,8 poena i četiri skoka.

Tu je i tandem Lajonsa. Gabrijel Olaseni je u proseku imao 15,5 poena, dok su Morganove brojke 19 poena, tri skoka i 3,1 asistencija po utakmici. Košarkaš Ulma, Trevijon Vilijams je poslednji član petorke, a one je u proseku beležio dabl-dabl učinak sa 14,8 poena i 10,8 skokova.