Vesti iz košarke

Dušan Alimipijević i Bešiktaš nisu uspeli: Užasna zadnja četvrtina odvela Burg u francusko finale Evrokupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 21:47
Dušan Alimpijević, trener Bešiktaša, izgubio meč odluke sa Burgom MN Press
Dušan Alimpijević, trener Bešiktaša, izgubio meč odluke sa Burgom

Uspeli su košarkaši Bešiktaša da se u revanšu polufinala Evrokupa vrate u život protiv Burga, ali ne i da budu na istoj visini zadatka u majstorici na rivalovom terenu, pa su zajedno sa srpskim trenerom Dušanom Alimpijevićem večeras ostali bez prilike da do kraja odlučuju o trofeju pomenutog takmičenja - 89:63 (23:21, 21:20, 21:18, 24:4). 

Mada su se dobar deo meča, tačnije do zadnje četvrtine, prilično solidno držali, ne dozvoljavajući sebi drastične zaostatke. Jesu gubili sa 7:0, ali su se na vereme trgli i počeali da dišu za vratom francuskom timu.

 

 

Trčali su s njim u korak i tokom sledeće dve dekade (44:41 na kraju druge, 65:59 na isteku treće), a onda kao da su nestali sa parketa. Posle prilaska na sitniju razliku usledio je strahovit uzlet domaćina.

Od pola koša Simonovića na otvaranju odlučujuće četvrtine, gosti su promašivali sve do minut i 26 sekundi do kraja, dok im je protivnik zatrpavao mrežicu. Između toga radio šta je hteo, u oba pravca igre, te takav potpuno zaslužio prolazak dalje. 

Alimpijević zbog druge tehničke greške nije učestvovao u poslednja četiti minuta, a prevagu na stranu Burga doneli su Maksim Salaš sa 19 poena, Aksel Žulijen, Zahari Rizašer (po 11) i Ajzeja Majk (10). Kod Bešiktaša, Derek Nidam je postigao 18, Anhel Delgado sedam, a Marko Simonović pet poena, uz pet skokova.

Finalna serija mečeva počinje 9. aprila.