Vesti iz košarke

BKK Radnički obezbedio prvo mesto u 2. Muškoj ligi Srbije: Krstaši se vraćaju u KLS!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 19:35
Košarkaši Radničkog sa Crvenog krsta TV Arena sport
Košarkaši Radničkog sa Crvenog krsta

BKK Radnički sa Crvenog krsta je prva ekipa koja je ove sezone obezbedila plasman u najviši rang i to tri kola pre kraja 2. Muške lige Srbije.

Popularni "Krstaši" su u hali "David Kalinić" na Zvezdari savladali Pirot rezultatom 85:74, te tako i matematički osigurali ušešće u KLS za narednu sezonu. Beogradski tim nakon 27 utakmica ima 24 pobede, a na domaćem terenu su bez poraza.

BKK Radnički sa klupe prevodi bivši igrač ovog tima, Marko Boltić, koji je ekipu preuzeo pre tri godine kada je i krenuo povratak kluba sa velikom tradicijom iz trećeg ranga. Nekadašnji plej je i sam učestovao u poslednjim većim uspesima ''Krstaša'' jer je bio deo generacije koja je 2012. u Superligi Srbije pobeđivala Crvenu zvezdu, Hemofarm i Radnički iz Kragujevca, a pamti se i učešće na finalnom turniru Kupa Koraća u Nišu.

"Srećan sam jer se vredan rad isplatio. Vratili smo Radnički tamo gde i treba da bude. Dug put je iza nas i želeo bih da čestitam svima u klubu, od naših mlađih kategorija do uprave, jer svi imaju zasluge za ovaj rezultat. Posebno hvala ljudima koji su mi ukazali poverenje kao treneru početniku i pre tri godine zajedno sa mnom krenuli u ove izazove koje smo uspešno rešili" rekao je Boltić nakon pobede protiv Pirota.

MN Press

Izazovi će sada biti još veći jer je Košarkaška liga Srbije iz godine u godinu sve kvalitetnije takmičenje:

"Svesni smo šta nas čeka ali isto tako znamo i koji klub predstavljamo. Radnički je veliko ime u domaćoj košarci i to moramo da pokažemo i sledeće sezone. Sa druge strane jako nam je stalo i da razvijamo mlade igrače za koje se uvek mora naći mesto u prvom timu. To je važno i za nas ali i za srpsku košarku. Imamo dosta talentovanih momaka pa sam siguran da će mnogi pokazati šta znaju i u KLS" zaključuje trener BKK Radničkog.

Do kraja 2. Muške lige Srbije ostalo je još tri kola, a za drugo mesto koje takođe vodi u viši rang će se boriti Borac iz Zemuna, Mladost iz Smederevske Palanke i Hercegovac.