Vesti iz košarke

Petar Božić treći predavač na Beogradskoj košarkaškoj klinici "Dušan Ivković"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.03.2024 11:30
Petar Božić, trener London Lajonsa MN Press
Petar Božić, trener London Lajonsa

Petar Božić, trener London Lajonsa, učesnika polufinala Evrokupa, treći je potvrđeni predavač na ovogodišnjoj Beogradskoj košarkaškoj klinici "Dušan Ivković".

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu 23. put biće održan u našem glavnom gradu 29. i 30. juna, a osim Božića među predavačima će biti trener Reala Ćus Mateo, prošlosezonski osvajač Evrolige, kao i izuzetno perspektvni stručnjak iz Finske Tuomas Isalo koji je prošle godine sa nemačkim Bonom osvojio FIBA Ligu šampiona.

Božić je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu 2013. godine, odmah po završetku izuzetno trofejne igračke karijere. Dve godine kasnije, u veoma teškom trenutku, preuzeo je mesto šefa stručnog štaba crno-belih, a sa klubom iz Humske je sporazumno raskinuo saradnju početkom 2016. godine. Perspektivni stručnjak zatim odlazi u Sjedinjene Američke Države, gde je u ekipi Ostin Sparsa u razvojnoj NBA ligi radio prvo kao asistent od 2017. do 2021., a potom i kao prvi trener tima sve do 2023. godine kada je preuzeo ekipu iz Londona.

 

 

Sa Lajonsima je ove sezone u Evrokupu beležio vrhunske rezultate, ostvario je 14 pobeda i šest poraza i protiv Pariza će se boriti za plasman u finale. U susret 23. Beogradskoj trenerskoj klinici, 27. marta biće održan još jedan edukativni seminar "Trenerski dani - Borivoje Cenić", koji je namenjen trenerima mlađih kategorija.

Upravni odbor Udruženja košarkaških trenera i za ovaj seminar obezbedio je izuzetno atraktivne predavače - selektora muške seniorske reprezentacije Gruzije i nekadašnjeg trenera Partizana, Budućnosti, Hapoela i Krke Aleksandra Džikića, kao i nekadašnjeg reprezentativca, sad trenera OKK Beograda Vuleta Avdalovića, koji je nedavno imenovan i za selektora juniorske reprezentacije Srbije.

Trenerski dani su najstariji edukativni košarkaški seminar u Srbiji koji je osnovan još 1991. godine sa idejom permanentnog stručnog usavršanja trenera.