Vesti iz košarke

Samo da svi igrači budu zdravi pred Pariz: Svetislav Pešić analizirao grupu Srbije na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 00:08
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić MN Press
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao je žreb za Olimpijske igre, prema kom će "orlovi" igrati u grupi C sa Amerikom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.

U San Huanu sastaće se reprezentacije Meksika, Obale Slonovaće, Litvanije, Portorika i Bahreina, a pored evropskih selekcija, eventualni protivnik Srbije u Parizu mogao bi da bude i Portoriko. 

"Još nemamo potpunu sliku o tome kako će naša grupa izgledati, jer se čeka jedna od ekipa koja će igrati na kvalifikacionom turniru u Portoriku. Videćemo ko će to biti... Ono što je nama najvažnije, to je u kom ćemo mi sastavu biti i kakve ćemo pripreme moći da obavimo. Nadam se da će naši kandidati za sastav reprezentacije dočekati leto zdravi, da će uspeti da se odmore i da ćemo moći da sprovedemo kvalitetan program priprema zahvaljujući kome ćemo moći da odigramo dobar ili odličan olimpijski turnir", rekao je Pešić za KSS.
 

 

 

Podsetimo, prolaz u četvrtfinalne olimpijskog turnira obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije, dok će ostale reprezentacije završiti takmičenje.

Po završetku prve faze sledi novi žreb kako bi se odredili parovi četvrtfinala. Srbija nije igrala na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je u Riju de Žaneiru 2016. godine izgubila u finalu od SAD-a.

Tada je na klupi nacionalnog tima bio Saša Đorđević.