Vesti iz košarke

Srbija protiv Hrvatske na Areni: Košarkašice pobedom overavaju plasman na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 09:10
Srbija protiv Hrvatske na Areni: Košarkašice pobedom overavaju plasman na EP MN Press

Košarkašice Srbije večeras u hali "Ranko Žeravica" u Beogradu dočekuju Hrvatsku u pretposlednjoj utakmici Grupe E kvalifikacija i pobeda im donosi direktan plasman na Evorpsko prvenstvo koje se ove godine igra u Sloveniji i Izraelu.

U grupi sa samo tri selekcije, Srbija je već pobedila Hrvatsku u novembru 2021. godine 84:66, ima oba trijumfa u grupi, a čak i eventualnim porazom manjim od 18 razlike imaće u poslednjem kolu šansu protiv Bugarske da se domognu prvog mesta i plasmana na EP.

Ne treba sumnjati da će izabranice selektora Marine Maljković pritisnuti papučicu gasa od samog starta, pogotovo što će imati podršku publike jer je i ulaz na ovaj meč besplatan.

"Čeka nas teška utakmica, jer je reč o duelu dve ekipe sa mnogo karaktera koje imaju ogromnu želju da se takmiče. Meč ima veliki rezultatski značaj, moramo da se koncentrišemo, da napredujemo i izborimo učešće na Evrobasketu. Mi smo aktuelne prvakinje Evrope, jeste da imamo novu generaciju i baš zbog toga ona mora da pokaže od čeka je satkana", istakla je Maljković.

Kvalifikacije za Evrobasket 2023. 

Grupa E

1. kolo

Bugarska - Hrvatska 73:84

2. kolo

Hrvatska - Srbija 66:84

3. kolo

Srbija - Bugarska 79:51

4. kolo

Hrvatska - Bugarska 93:74

5. kolo - četvrtak

Srbija - Hrvatska 18.00 (TV Arena Premium 1)

6. kolo - nedelja

Bugarska - Srbija (17.00)

Standings provided by Sofascore