Vesti iz košarke

Rasel Vestbruk operisao levu šaku: Nada se povratku za pred plej-of

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 15:06
Košarkaš Los Anđeles Klipersa, Rasel Vestbruk Tanjug/AP Photo/Ryan Sun
Košarkaš Los Anđeles Klipersa, Rasel Vestbruk

Košarkaš Los Anđeles Klipersa, Rasel Vestbruk operisao je levu šaku i započeo sa procesom rehabilitacije. Iskusni bek se nada da će se vratiti pred NBA plej-of u aprilu, prenose američki mediji.

To bi bilo od ogromnog značaja za franšizu iz Kalifornije. Kliperse u arpilu očekuje čak osam utakmica u 14 dana pred početak plej-ofa. Vestbruk je šaku povredio u petak na utakmici sa Vašington Vizardsima. Uspešno je operisan u ponedeljak i započeo je sa oporavkom. 

Tajron Lu će tako morati da nađe nekoga u rosteru ko bi mogao da popuni prazninu nakon povrede šestog igrača. To će najverovatnije biti Bouns Hajland. On je protiv Vizarda upisao 16, proti Minesote 14 i protiv Milvokija 11 minuta.

 

 

Sličnu povredu je doživeo i 2014. godine, ali je tada u pitanju bila desna šaka. Vestbruk je tada propustio ukupno četiri nedelje i 14 utakmica kada je nastupao za Oklahoma siti Tandere.

U dresu Klipersa ove sezone beleži 11,1 poen, 5,1 skok i 4,4 asistenciju 58 odigranih mečeva. Njego doprinos sa klupe je od ogronog značaja za ekipu iz Los Anđelesa koja trenutno četvrtu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 39-21.

 

 

Standings provided by Sofascore