Vesti iz košarke

Partizan preslab za Barselonu, Mega dobila Hapoel: Različit učinak juniorskih postava srpskih košarkaških klubova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 13:00
Savo Drezgić, mladi košarkaš Partizana MN Press
Savo Drezgić, mladi košarkaš Partizana

Najbolji košarkaši Partizana, uzrasta do 18 godina, nisu uspeli da "skinu skalp" vršnjacima iz favorizovane Barselone i osujete Špance na putu do finala Next Generation turnira u Beogradu - 55:89. 

Katalonci su bili ubedljivi od prvog do zadnjeg minuta, pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, pa sada u miru čekaju rivala iz trilinga Crvena zvezda, Makabi, Milano. 

Najefikasniji u sastavu Barselone bili su Kasparas Jakucionis sa 22 poena, Arturas Butajevas je dodao 14, a Alen Garija i Merju Grujičić ubacili su po 11 poena. Kod Partizana, Aleksa Dimitrijević je postigao 14, Uroš Danilović 10, dok je Savo Drezgić meč završio s četiri poena.

Igrala je i naša Mega, koja je posle debakla u duelu sa Partizanom (91:59), ubedljivo pobedila Hapoel iz Tel Aviva (89:66), a sada je očekuje duel sa Barselonom (19.00) u kojem će pokušati da parira sjajnoj generaciji Partizanovog "dželata". 

Prevagu na tasu Mege protiv Hapoela doneli su Aleksandar Vojinović sa 22, Luka Solomun (21), Abdramene Sibi (18) i Ognjen Srzentić (12). Kod Hapoela, Ro Ben Dar je postigao 14, a Or Faran 12 poena.

Partizan će se na kraju sastati sa Hapoleom, a meč srpskog i izraelskog kluba na kvalifikacionom ANGT turnira juniorske Evrolige u Beogradu počeće u 17 časova.