Vesti iz košarke

Luka, Luka i samo Luka... Muka mi je više: Kapiten "zmajčeka" ljut na slovenačke medije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 10:45
Luka Dončić MN Press
Luka Dončić

Košarkaška reprezentacija Slovenije uspešno je započela kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo, posle pobeda nad Ukrajinom (87:73) i Izraelom (88:79). 

Treći rival u grupi je Portugalija sa kojom "zmajčeki" ne bi trebali da imaju problema, uprkos činjenici da će ponovo biti oslabljeni neigranjem Luke Dončiča. Zbog očiglednih razloga...

Ali, preko toga, izgleda, ne mogu da pređu slovenački novinari.

Zbog obaveza u NBA ligi, Dončić nije u mogućnosti da se odazove pozivu nacionalnog tima, pa se po slovenačkim medijima sve češće pominje njegovo ime, što je, očigledno, zasmetalo kapitenu reprezentacije Klemenu Prepeliču.

On smatra da bi pažnja trebalo da bude usmerena košarkašima koji zapravo igraju u ovom kvalifikacionom prozoru, a ne ka zvezdi Dalasa.

"Uvek se ističe da nije tu i zašto ga nema. Luka, Luka i opet samo Luka... Svi smo svesni da bez Dončića nemamo šanse za sam vrh, ali dobijam informacije da se stalno pljuje po momcima koji uvek dolaze da igraju za reprezentaciju'', rekao je Prepelič za slovenačke medije i dodao:

"Bez njih Slovenija ne bi videla Luku na velikim takmičenjima i u slovenačkom dresu. Tih 11, 12 momaka koji su uvek tu možda zaslužuju malo više poštovanja naših navijača. Uvek govorim da su naši navijači najbolji na svetu, ali muka mi je od stalnog pljuvanja istih igrača. Iskreno, mnogi od njih razmišljaju da više ne igraju za reprezentaciju. Svi oni su važni za sjajne stvari koje se događaju u slovenačkoj košarci", rekao je ljutito Prepelič.