Vesti iz košarke

Nejt Volters završio profesionalnu karijeru

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

22.02.2024 19:00
Nejt Volters, bivši košarkaš Crvene zvezde MN Press
Nejt Volters, bivši košarkaš Crvene zvezde

Američki plejmejker, Nejt Volters, zvanično je završio profesionalnu karijeru.

Volters je ovdašnjoj javnosti dobro poznat, budući da je u dva mandata branio boje Crvene zvezde, sa kojom je osvojio pet trofeja, po dva puta ABA ligu i Kup Radivoja Koraća i jednom je bio šampion Superlige Srbije. Takođe, 2022. godine bio je proglašen za najkorisnijeg igrača KRK-a.

Amerikanca je tokom karijere krasio karakterističan flouter, a u istoriji Zvezde biće upamćen i po trojci pri rezultatu 75:75 u "majstorici" finala ABA lige protiv Partizana.

 

 

Volters (32) je 2013. diplomirao na koledžu Južna Dakota, a iste godine Vašington Vizardsi su ga izabrali sa 38. pozicije na draftu i odmah ga poslali u Filadelfiju, koja ga je samo prosledila u Milvoki, u kome je proveo dve sezone.

Posle toga probao je kroz tada NBA D ligu da ostane Americi, ali je put u Evropu bio neizbežan. Tokom sezone 2015/16 igrao za Bešiktaš, a onda je usledio prvi mandat u Zvezdi u kome se Volters okitio tripl-krunom. što mu je kupilo povratnu kartu u NBA i ekipu Jute, u kojoj  se ruku na srce nije dugo zadržao.

Ponovo je došao u Evropu, gde je igrao redom za Šalon, Žalgiris, Makabi, Uniks, ponovo Zvezdu, i onda za Panatinaikos, posle koga prethodnog leta nije našao angažman, te je ubrzo rešio da okači patike o klin.