Vesti iz košarke

Italija pregovara sa Divićencom, Poceko ne želi da troši energiju: Fokusiran sam na one koji su danas Italijani

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

21.02.2024 20:24
Selektor košarkaške reprezentacije Italije, Đanmarko Poceko Guliver/AP Photo/Michael Conroy
Selektor košarkaške reprezentacije Italije, Đanmarko Poceko

Reprezentacija Italije se okupila pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košaraci, a Đanmarko Poceko je ponovo govorio o naturalizovanim igračima koji bi mogli da obuku dres "azura".

Prethodnih godina su propali pregovori sa Paolo Bankerom i Darijusom Tompsonom, a sada se u medijima spominju imena Dontea Divićenca i Drua Jubanksa. Ipak, Poceku je tih priča preko glave i izjavio je kako ga interesuju samo igrači koji su danas Italijani.

"Shvatio sam da je važno znati ko voli da treninra i igra za Italiju. Ne kritikujem Bankera i Tompsona, ali potrošio sam energiju prateći određene ljude. To sam već radio i ne želim opet. Ako se pojavi neko sa našim pasošem tokom leta, spreman da radi i da igra sa ovim mocima, onda ću biti srećan. Zato sam sada fokusiran samo na one koji su danas Italijani", rekao je Poceko a preneo "Korijere delo Sport".

 

 

"Azure" očekuju dva meča u okviru kvalifikacija. Prvo će na domaćem terenu odmeriti snage sa Turkskom, a zatim i tri dana kasnije sa Mađarskom u gostima. Na Pocekovom spisku se nalaze Dijego Flakadori, Nikolo Manion, Nikolo Meli, Gabrijele Pročida, Akile Polonara, Džon Petručeli, Alesandro Pajola, Marko Spisku, Amadeo Tesitori, Steano Tonut i Lukas Severini.

Selektor Italije nije isključio mogućnost da Marko Belineli ponovo zaigra u nacionalno timu usled sjajne sezone koju ima u Virtusu.

"On je šampion, zlatni dečko i ne mogu da ne razmotrim mogućnost da ga dovedem u državni tim. Ipak, to nije samo moj izbor, moramo da vidimo šta on misli", izjavio je Poceko.

Osim Turske i Mađarske, Italija je u grupi i sa reprezentacijom Islanda, a ekipe koje osvoje prva dva mesta će proći u narednu rundu kvalifikacija.