Vesti iz košarke

Luka Mitrović: Prvi trofej u sezoni, još osvojen protiv Partizana - može li bolje?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2024 08:00
Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović MN Press
Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović nije krio zadovoljstvo posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća u Nišu, gde su u on i njegovi saigrači u finalu pobedili Partizan. Konačan rezultat bio je 85:79. Tim sa Malog Kalemegdana osvojio je jubilarni, 10. trofej u Kupu, odnosno četvrti u nizu i to posle, prema rečima Mitrovića, "prave, ulične borbe"...

"Jako teška i zahtevna utakmica. Derbi, još finale, borba za trofej... Bila je prava, ulična borba. Obe ekipe su dale sve od sebe. Mi smo imali dovoljno strpljenja, iskustva... Ipak, dosta igrača zna kako da igra ovakve mečeve i zna kako se osvajaju trofeji i to je definitivno donelo pobedu", rekao je centar Zvezde i dodao:

"Ovo će bez sumnje biti veliki vetar u leđa ekipi, jer je ovo prvi trofej u sezoni. Još kada ga osvojite protiv Partizana, dobija još više na značaju. Moram da kažem da će nam dobro doći ova pauza posle Kupa jer je potrošnja bila velika. Mislim na "roster" u kojem smo igrali jer smo igrali bez tri igrača. Drago mi je da i u tim drugačijim uslovima smo uspeli da osvojimo trofej. Da li će preokrenuti sezonu ili neće, naše ambicije bi ostale iste do kraja sezone kako god se ovaj meč završio", rekao je između ostalog Mitrović.