Vesti iz košarke

Avramović skrhan nakon poraza: Šteta, baš smo želeli da osvojimo taj Kup

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2024 01:57
Košarkaš Partizana Aleksa Avramović MN Press
Košarkaš Partizana Aleksa Avramović

Trofej Kupa Radivoja Koraća četvrtu sezonu u nizu pripao je košarkašima Crvene zvezde. Do "Žućkove levice" i jubilarne, 10. titule, ekipa Janisa Sferopulosa stigla je nakon što je u finalu takmičenja u Nišu pobedila Partizan - 85:79.

Većim delom prvog poluvremena igrači Partizana bili su bolji tim, da bi ceh platili slabim izdanjem u nastavku utakmice, kada je Zvezda na krilima MVP-ja Miloša Teodosića, napravila preokret. Crno-beli imali su u jednom trenutku i 11 poena prednosti, ali nisu uspeli da ih sačuvaju pošto nisu igrali pametnu u drugom poluvremenu. Tako, bar, kaže bek Partizana Aleksa Avramović.

"Silno smo želeli da uzmemo Kup Koraća. Dobro smo krenuli, imali 11 razlike, držali kontrolu. Ali, u drugom poluvremenu nismo igrali pametno. Nije to bila naša košarka. Posle smo se vratili u meč, imali napad za izjednačenje, više puta, ali to nismo materijalizovali na pravi način. Bili su bolji za tih šest poena i to je sve što mogu da kažem. Čestitam im na sjajoj partiji", rekao je Avramović.
 

 

 

Upitan je da odgovori na pitanje zašto je dolazilo do oscilacija u igri, Avramović je rekao: Ovo je borba za trofej, u nekim situacijama dođe do prevelike želje, pa se ne prikazuje na pravi način i to je jedino objašnjenje. To je tako, nemam drugo objašnjenje... Sigurno je svako od nas želeo da pobedi utakmicu. Nismo u trećoj i četvrtoj deonici materijalizovali to na pravi način, koliko god odigrali dobro u odbrani i imali taj kontinuitet, oni su pogađali neke šuteve, Nedović i Bolomboj je pogodio težak šut kojim je održana rezultatska razlika. Bili su u toj nekoj komfornoj zoni, međutim kažem, opet smo imali neke šanse koje nismo iskoristili i to nas je na kraju koštalo boljeg rezultata", rekao je Aleksa.