Vesti iz košarke

Željko Obradović: Partizan - državni projekat? Veća laž nije izgovorena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 23:51
Željko Obradović MN Press
Željko Obradović

Trener Partizana Željko Obradović sumirao je utiske na konferenciji za medije posle poraza njegovog tima u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde (79:85). 

"Mislim da je utakmica bila veoma dobra, imali smo svoje šanse... U završnici smo bili brzopleti, naročito u  ključnim trenucima. Nismo kontolisali emocije i to je razlog našeg poraza. Žao mi je zbog svih ljudi koji su došli i koji vole Partizan. Tri momka nisu bila dorasla da sude finale. Nisu bili na nivou da sude utakmicu, Organiazcija bila vrunska, na svemu onome što je viđeno. Atmosfera je bila lepa, bila su peckanja sa obe strane...", rekao je Obradović i nastavio u dahu:

"Od kada sam došao, priča se da je Partizan državni projekat. Veća laž nije izgovorena! Apelujem na ljude iz kluba da izađu sa podacima, da vidimo kako smo mi državni projekat. Ja sam kao trener osvojio mnogo trofej ali je od ABA lige prošle sezone najdraži, jer znam u kakvim uslovima smo igrali."

"Treći put nismo osvojili trofej, ali neka se iz organizacije zapitaju kako su ovake sudije sude finale. Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao igračima. Moji limiti su prošli, ne mogu da utičem na njih. Sreća pa imamo pauzu, da razmislimo šta ćemo i kako ćemo."

Svaka utakmica protiv Zvezde ove sezone je bila slična ovoj u Nišu večeras.

"Nije bilo razlike u odnosu na prethodne utamice sa Zvezdom. Nismo spuštali loptu gde treba, ponavljale su greške iz prethodnih derbija. Nije bilo neke konkretne razlike ni večeras. Ponavljam, nisam uspeo da utičem na svoje igrače i preuzimam totalnu odgovornost za sve što se desilo večeras", zaključio je Obradović.