Vesti iz košarke

Markus Sloter igrao sa lažnim pasošem za Real Madrid: Barselona traži oduzimanje titula "kraljevskom klubu"

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

15.02.2024 12:15
Markus Sloter, Rudi Fernandez i Felipe Rejes u dresu Real Madrida Guliver/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Markus Sloter, Rudi Fernandez i Felipe Rejes u dresu Real Madrida

U Španiji je otvoren slučaj protiv Markusa Slotera zbog falsifikovanja pasoša 2015. godine kada je nosio dres Real Madrida. Očekuje se da se iskusni košarkaš uskoro nađe pred madridskim sudom, prenose španski mediji.

U slučaju da sud potvrdi da je Amerikanac igrao sa lažnim dokumentima, Barselona će tražiti da se "kraljevskom klubu" oduzmu titule za godinu kada je Sloter nastupao sa falsifikovanim pasošem. Te 2015. godine, Real Madrid je upravo protiv Katalonaca osvojio ACB ligu i Kup Kralja.

Mediji iz Španije navode kako je Sloter baš pred početka nacionalnog kupa dobio pasoš Ekvatorijalne Gvineje. Tako američki košarkaš više nije zauzimao mesto stranca u timu. Gvineja ima status španske provincije, a nekada se zvala Španska Gvineja te se igrači sa pasošem ove države ne vode kao stranci.

 

 

Osim Slotera, u sve je uključen i bivši igrač Huventuda, Endi Panko. On i Sloter su dobili pasoše Ekvatorijalne Gvineje koji imaju isti broj, a uz to su im falile određen stranice. Ambasada ove države je priznala da su dokumenti falsifikovani. 

Takoše se navodi i kako su Sloter i Panko platili po 35 hiljada evra Ričardu Nguemi, bivšem igraču iz omladinske škole Real Madrida kako bi stupili u kontakt sa ambasadom Ekvatorijalne Gvineje.

U slučaju da se ispostavi da je Amerikanac igrao sa lažnim dokumentima, Barselona je najavila kako će tražiti da se "kraljevskom klubu" oduzmu titule iz 2015. godine. 

"Tražićemo oduzimanje titula Madridu", kratko je odgovorio Jordi Pina, advokat Barselone.