Vesti iz košarke

Jesmo u krizi rezultata, ali Željko Obradović ima moju podršku: Ostoja Mijailović želi da nastavi saradnju sa trofejnim trenerom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 15:39
Raspoloženi Ostoja Mijailović i Željko Obradović, predsednik i trener KK Partizan MN Press
Raspoloženi Ostoja Mijailović i Željko Obradović, predsednik i trener KK Partizan

Košarkaši Partizana iz nedelje u nedelju, iz meča u meč idu iz poraza u poraz, ali predsednik kluba Ostoja Mijailović tvrdi da to ni u kom slučaju ne dovodi u pitanje dalji status trenera Željka Obradovića.

Ni najtrofejnijeg košarkaškog stručnjaka u Evropi, niti bilo kog od igrača ili ostatka sportskog sektora, lično je potvrdio prvi čovek crno-belih dan posle ispuštene pobede protiv Bajerna u Evroligi. 

"Pošto mnoge danas jedna tema interesuje, a nikome nisam posebno odgovarao, potvrđujem da Željko Obradović, igrači i svi zaposleni u klubu imaju moju podršku. Nema šumova, istina je jedino da smo u krizi rezultata. Ali je važno da znaju svi kako je klub stabilan i da nesmetano funkcioniše. Svi smo mi crno-bela porodica i kad pobeđjemo i kada gubimo", napisao je Mijailović na X platformi. 

 

 

I na taj način stišao ili zaustavio glasine o skorijim kadrovskim promenama, kao reakciji na seriju nedobijenih utakmica u elitnom kontinentalnom takmičenju i AdmiralBet ABA ligi. Kasnije, u toku dana, dajući odgovore na pitanja TV Prva potvrdio je i da klub ima dalekosežne planove sa trenerom, kom za nekoliko meseci ističe važeći ugovor.

Popularni Žoc ima tek još nekoliko meseci ugovora sa crno-belima, kada će isteći period od tri godine koliko je obećao navijačima "parnog valjka" kada se vratio u srpsku prestonicu.

"Potpuno je glupo komentarisati o značaju Željka Obradovića. Čovek je najtrofejniji košarkaški trener. O produžetku saradnje razgovaramo unutar kluba, naša želja je da nastavimo saradnju. Ne vidim razlog da to bude drugačije. Bitno je da ima jasnu sliku sa čime raspolažemo sledeće sezone kada je novac i budžet u pitanju", jasan je Mijailović.