Vesti iz košarke

Nemačka prva prepreka košarkašicama Srbije na putu za OI u Parizu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.02.2024 10:36
Aleksandra Katanić MN Press
Aleksandra Katanić

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće večeras od 21 sat u brazilskom Belemu protiv Nemačke u prvom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu. Pobeda nad Nemicama širom bi otvorila "Trijumfalnu kapiju" izabranicama Marine Maljković, pred druga dva duela sa Australijom i domaćinom Brazilom.

"Naša reprezentacija je dva puta zaredom učestvovala na Olimpijskim igrama i nadamo se da ćemo nastaviti taj uspešan niz. Igramo protiv reprezentacije Nemačke, veoma kvalitetnog protivnika koga smo pobedile na prošlom Evropskom prvenstvu. Međutim, one su ovog puta pojačane sestrama Sabali. Stigle su u Brazil kao visoka i atletski jaka ekipa, međutim i mi imamo naše prednosti i potrudićemo se da ih iskoristimo. Prva utakmica je uvek najteža. Bićemo maksimalno fokusirane i potrudićemo se da budemo uspešne", izjavila je srpska košarkašica Aleksandra Katanić uoči meča sa Nemačkom koju su pobedili prošle godine na Eurobasketu 78:62.

U drugoj utakmici prvog kola sastaće se selekcije Brazila i Australije. Plasman na OI u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupa na turnira koji se igraju u isto vreme.