Vesti iz košarke

Šest pari patika Majkla Džordana prodato za osam milion dolara: Vrhunska zarada od šampionske obuće NBA megastara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 12:22
Majkl Džordan, u civilu, pozdravlja publiku na jednoj NBA utakmici Guliver/AP Photo/Kin Cheung
Majkl Džordan, u civilu, pozdravlja publiku na jednoj NBA utakmici

Majkl Džordan već dve decenije i kusur godina samo gleda košarku ili je pomalo igra za svoju dušu, ali njegova NBA slava ne bledi, šta više i dalje je jedan od najpoznatijih i najvoljenijih igrača u istoriji ovog sporta. Naročito u rodnim Sjedinjenim  Američkim Državama, o čemu svedoči i astronomska zarada od prodaje njegovih patika.

Šest pari sportske obuće doskorašnjeg vlasnika Šarlot Hornetsa otišlo je za 8.000.000 dolara na aukciji, jer je neko očigledno jako želeo da postane vlasnik tog dela opreme u kojoj je ovaj NBA megastar svojevremeno osvojio šest titula. 

"Rekordna cene plaćena za neke patike je samo još jedno priznanje za najvećeg svih vremena. Ovo je neuporediv trenutak u istoriji aukcija, a prodaja šest pari patika u kojima je osvojana titula se najverovatnije više neće ponoviti", prokomentarisali su iz čuveke aukcijske kuće Sotni tim povodom. 

Ovo, međutim, nije najskuplje prodata stvar iz privatne kolekcije Džordana. Dres koji je nosio u prvoj utakmici svog poslednjeg finala protiv Jute dostigao je cenu od 10,1 miliona dolara u septembru 2022. godine.

Što je namalo više od 7.800.000 miliona u istoj valuti, koliko je koštao dres Lionela Mesija sa Svetskog prvenstva u Kataru, na kom je konačno osvojio planetarnu titulu sa reprezentacijom Argentine.