Vesti iz košarke

Alimpijević "udaren po džepu" zbog neprijstojnog ponašanja: Bursa pokrenula postupak protiv bivšeg trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 21:22
Srpski trener Dušan Alimpijević MN Press
Srpski trener Dušan Alimpijević

Trener Bešiktaša Dušan Alimpijević kažnjen je sa utakmicom suspenzije i novčanom kaznom u iznosu od 5.000 evra zbog neprijstojnog ponašanja tokom meča sa bivšim klubom - Burasporom.

Tokom utakmice 18. kola turskog šampionata protiv Buraspora, koja je, uzgred, završena ubedljivom pobedom Bešiktaša (88:59), Dušan Alimpijević, u jednom trenutku okrenuo se ka klupi bivšeg tima i neprijstojno gestikulirao uhvativši se sa međunožje.

Buraspor je po završetku utakmice pokrenuo sudski postupak protiv Alimpijevića, tražeći da im se bivši trener kazni sa dve utakmice suspenzije zbog neprimerenog gesta, ali se srpski stručnjak "izvukao" sa manjom kaznom.
 

 

Bešiktaš je uložio žalbu, koju je prihvatio Savez Turske, pa je nekadašnji strateg Crvene zvezde dobio samo jedan meč suspenzije, uz novčanu kaznu od 165.000 turskih lira ili oko 5.000 evra.

Podsetimo, Dušan Alimpijević vodio je Bursu od 2020. do 2023. godine, a najveći uspeh na klupi turskog tima ostvario je u sezoni 2021/22 kada je došao do finala Evrokupa, gde je kasnije izgubio od Virtusa.