Evroliga

Borba za Top 8 Evrolige se nastavlja: Partizan gostuje dvostrukom uzastopnom šampionu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 09:40
Borba za Top 8 Evrolige se nastavlja: Partizan gostuje dvostrukom uzastopnom šampionu Evrope MN Press

Košarkaška Evroliga ulazi u završnu fazu, nadmetanje u najkvalitetnijem evropskom takmičenju je nikad neizvesnije i zbog toga je svaka pobeda od krucijalne važnosti za plasman u Top 8. Teoretski, prvotimcima Partizana za taj uspeh nedostaju još tri pobede, a prvu od njih pokušaće da ostvare od 18.30 u Istanbulu, gde u okviru 29. kola gostuju dvostrukom uzastopnom šampionu Evrope Anadolu Efesu.

Posao nimalo lak, ali ne i neostvariv, tim pre ako se zna da crno-beli predvođeni trenerom Željkom Obradovićem igraju sjajno u poslednje vreme, što se videlo i u nedavnom "večitom derbiju" u AdmiralBet Aba ligi, gde su od "minus 20", uspeli da stignu do konačnih "plus devet".

"Turski tim je imao određene probleme sa povredama, ali su im se ti igrači vratili, kompletni su, a to će i nas motivisati da igramo najbolje što umemo. Njihov trener Ergin Ataman je u nekoliko navrata govorio da je ovo za njih jako važna, možda i najvažnija utakmica, što znači da će i oni imati ogromnu želju da pobede, dok će nama trijumf ostvaren u meču protiv Crven zvezde mnogo znači na polju samopouzdanja", kaže Obradović.

Turski tim je u utorak uspeo da savlada Real Madrid u zaostaloj utakmici 24. kola (90:89) i u meč protiv srpskog predstavnika ulazi sa mnogo motiva i želje da pobedi.

"Partizan je najuspešniji tim u Evroligi poslednjih nekoliko nedelja. Predvodi ih vrhunski trener, igraju veoma jako, pogotovo ofanzivno, gde se posebno ističu Kevin Panter i Džejms Naneli. Dante Egzum donosi brzinu njihovom timu, a Matijas Lesor potrebnu agresivnost. Znamo da će biti teško, ali ovo je utakmica koju moramo da pobedimo ukoliko želimo da se plasiramo u Top 8", poručio je trener Ataman.

Crno-beli u oči ovog susreta zauzimaju sedmu poziciju na tabeli sa skorom od 15 pobeda i 13 poraza, dok je domaći tim na 10. mestu sa po 14 pobeda i poraza.

Evroliga, 29. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes - Partizan 18.30
Monako - Virtus Bolonja 19.00
Žalgiris - Olimpijakos 19.00
Makabi TA - Baskonija 20.05
Valensija - Fenerbahče 20.30
Real Madrid - Milano 20.45
Lion - Panatinaikos 21.00

Petak

Barselona - Crvena zvezda 20.30
Bajern - Alba 20.30