Vesti iz košarke

Nikola Milutinov danas na operaciji, sledi mu dvomesečna pauza: Košarkaš Olimpijakosa definitivno na dužem bolovanju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 10:25
Nikola Milutinov, košarkaš Olimpijakosa, spreman za šut Guliver
Nikola Milutinov, košarkaš Olimpijakosa, spreman za šut

Nikola Milutinov teže je povređen u večitom derbiju sa Panatinaikosom, a prema informacijama iz Olimpijakosa srpskog košarkaša očekuje dvomesečna prinudna takmičarska i trenažna pauza.

Još od tog duela je van koloseka, a danas bi trebalo da bude podvrgnut hirurškoj operaciji, posle čega mu sleduju dugo mirovanje i postepeni povratak profesionalnim obavezama.

"Milutinov će imati operaciju u petak i onda će biti van terena dva meseca", objavio je trener crveno-belih iz Atine, Jorgos Barcokas, posle poraza od madridskog Reala u poslednjem kolu Evrolige. 

 

 

Osvajač prošlogodišnjeg svetskog srebra u Manili, sa reprezentacijom Srbije, pretrpeo je tešku povredu u trećoj četvrtini atinskog derbija, kada je slučajno zgazio na stopalo Kostasa Papanikolaua i izvrnuo zglob, zbog čega ga je lekarski tim iznosi sa terena i odveo pravo na rendgen snimanje u najbližoj bolnici. 

Milutinov će sigurno da propusti završni turnir Kupa Grčke, koji će biti održan od 15. do 18. februara u Heraklionu, kao i mečeve sa Realom, Bajernom, Valensijom i Albom u Evroligi. Možda i više od toga.

A, vesti o njegovom stanju prati i naš selektor Svetislav Pešić, jer mu je iskusni centar potreban na Olimpijskim igrama u parizu ovog leta. Baš kao što je značio trenerima u Partizanu, Hemofarmu, moskovskom CSKA i u prvom mandatu u timu Olimpijakosa.