Vesti iz košarke

Portland zahteva poništavanje meča sa Oklahomom: Poslednji takav zahtev NBA uvažila 2007. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 13:10
stručni štab Portlanda Tanjug/AP Photo/Nate Billings
stručni štab Portlanda

Portland je izgubio duel sa Oklahomom (109:111), ali se ne miri s porazom u poslednjem kolu NBA, šta više prema saznanjima dobro obaveštenog američkog sportskog novinara Adrijana Vojnarovskog zahteva poništavanje utakmice. 

Sve to zbog dešavanja u samom finipu inače tenzičnog i izjednačenog duela dva američka kluba, kada se sudija oglasio o zahtev za tajm-aut od strane trenera poraženog sastava. On je to učinio pre svirane greške u koracima Malkoma Brogdona, dakle na vreme, ali nije dobio vreme za dogovor sa ekipom.

"Imamo tajmaute. Sudije su uglavnom spremne na to, za takve situacije. Ja sam na polovini terena i pokušavam da uzmem tajmaut, frustrirajuće se. Moji momci su se mnogo trudili i igrali za to. Jako je frustrirajuće", rekao je šef stručnog štaba Trejlblejzersa, Čonsi Bilaps, posle susreta u kom je isključen zbog burne reakcije na pomenutu situaciju. 

 

 

Kada je on dobio tehničku grešku, njegov tim je vodio (109:108), a onda je Šej Gildžus-Aleksander pogodio jedno od dva bacanja i izjednačio na 109:109. Potom je Džejlen Vilijams ubacio loptu za pobedu. 

"Sudijska pozicija drugog sudije je bila ispred Čonsija Bilapsa što je otežalo prvom sudiji da vidi i da čuje zahtev za tajmaut. Kasnije je sudija ispravno dosudio duplo vođenje lopte i tehničku", navodi se u izveštaju sudije Bila Kenedija.

Pošto svaki NBA tim ima 48 sati da uloži potest ligi i pet dana da dostavi dokaze sada će se otvoriti istaga s rokom od sedam dana za završetak. Poslednji put se desilo da se NBA meč poništi 19. decembra 2007. godine kada su sudije pogrešile i izbacile su Šakila O'Nila sa pet faulova iz igre. Do sada je samo šest utakmica ponovljeno u istoriji lige.