Vesti iz košarke

Spolstra hvali Jovića: Brzo se razvija, potrebno mu je još minuta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 17:05
Trener Majamija Erik Spolstra Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Trener Majamija Erik Spolstra

Trener Majamija Erik Spolstra nije štedeo reči hvale o još jednoj dobroj partije Nikole Jovića, koji sinoć protiv Hjustona zabeležio rekorde karijere u skokovima (8) i asistencijama (6).

Istina, srpski reprezentativac se nije istakao u poenterskom (6) učinku. Imao je svega 2/9 iz igre, ali je zato bio i više nego dobar u ostalim segmentima. Spolstra je rekao da je zadovoljan napretkom Jovića i da mu se dopada njegova konekcija sa Bemom Adebajom.

"Mladim igračima je potrebno vreme da se razviju i potrebno im je da igraju, nebitno da li ovde ili u Sijuks Folsima. Ali, Jović se razvija brže. Ima veličinu za pozicioni napad, veoma je dinamičan kada igra sa Bemom. On će samo biti bolji. Samo što to neće biti linearan napredak. Ovi minuti koje je dobio u poslednjih nekoliko utakmica zaista su važni. Sutra ćemo trenirati opet i to je možda još važnije", rekao je Spolstra.
 

 

 



Pohvale na račun mladog srpskog košarkaša stigle su i od Tajlera Hiroa i Bema Adebaja.

"Obožavam Nika. Rekao sam mu da osnivam fan-klub Nikole Jovića, vodiće ga Tajler Hiro. Jednostavno, obožavam način na koji igra, to što je tako vešt, zaista je  dobar. Uzbuđen sam zbog njega. Samo treba da nastavi da gradiigru na ovome, da se bori za što više minuta i koristi šanse koje dobija", rekao je Hiro, našta se nadovezao i centar Majamija:

"Uvek govorim o onome što se dešava iza kamere. Svaki dan vredno radi. Nisam nijednom ušao u teretanu, a da njega nisam video. Radi pritom i sve one male stvari. Gleda filmove, pokušava da razume igru, radi i pre treninga, na treningu… Te stvari mnogo znače na ovakvim utakmicama. Jeste imao samo šest poena, ali to samo pokazuje da brojka u poslednjoj koloni ne govori mnogo kada pričamo o uticaju na pobedu", rekao je Bem Adebajo.

Nikola Jović odigrao je 10 utakmica ove sezone, a za 15 minuta na parketu beležio je šest poena, pet skokova i dve asistencije po meču.