Vesti iz košarke

Topić ne idu u Francusku i Italiju, neki drugi putuju, ali je pitanje koliko su spremni: Sferopulos u problemu pred novo "duplo kolo" u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 14:01
Janis Sferopulos MN Press
Janis Sferopulos

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos izjavio je da će svi igrači osim Nikole Topića putovati sa timom na predstojeća dva meča u Evroligi protiv ASVEL-a u uotak, odnosno Olimpije 11. januara.

Grčki stručnjak je dodao da će posle današnjeg treninga biti poznato ko će igrati na duelu sa Asvelom kojije na programu od 20.30 časova.

"Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera, nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu, pa su imali više vremena da pripreme utakmicu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih na terenu i u napadu i odbrani. Moramo da reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča. Istovremeno znamo da nisu imali previše vremena za promene, znamo kako igraju, od koga preti opasnost i biće važno ispravno reagovati u odbrani", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

MN Press

Nikola Topić i Pi Džej Doužer

 

Crvena zvezda je u prvom kolu Evrolige 5. oktobra prošle godine u Beogradu savladala Asvel 94:73, a u ovaj meč crveno-beli ulaze kao 13. tim na tabeli Evrolige sa osam pobeda i 11 poraza, dok je Asvel pretposlednji sa skorom 3/16.

"Što se tiče našeg napada moramo da reagujemo i pronađemo rešenje za sve probleme koje će pokušati da stave pred nas", dodao je trener Crvene zvezde.

Crveno-beli imaju problema sa povredama igrača. Nikola Topić neće putovati sa ekipom na naredna dva meča Evrolige, dok će u timu biti Miloš Teodosić, Jago dos Santos, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj, koji nisu poptuno spremni.

"Povreda Topića je ozbiljnija, ostale nisu toliko. Posle treninga ćemo videti kakva je situacija, kada budu trenirali s kontaktom. Svi će putovati sa ekipom. Ako neko od njih ne nastupi u prvoj utakmici možda će biti spreman za drugu", istakao je Sferopulos.