Vesti iz košarke

Drugi odmaraju, a mi radimo: Selektor Marina Maljković okupila kandidate za dres reprezentacije Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 10:33
Marina Maljković MN Press
Marina Maljković

Već tradicionalno, između Nove godine i Božića selektor najbolje ženske reprezentacije Srbije, Marina Maljković okupila je košarkašice koje konkurišu za dres nacionalnog tima.

U isto vreme i na istom mestu u dvorani "Vizura", obavljene su i mini pripreme U16 reprezentacije pod vođstvom selektora Vesne Džuver i njenog stručnog štaba.

"Prvo bih iskoristila priliku da čestitam praznike i da poželim srećnu i uspešnu 2024. godinu. I dok mnogi uspavano i u odmoru provode vreme između dva praznika, mi smo vredno radile, sa željom da perspektivnim igračicama postavimo standarde koji su neophodni za ostvarivanje vrhunskih rezultata. Želimo da znaju i da budu svesne činjenice šta je to potrebno da nauče i šta konstantno da rade, da bi bile u konkurenciji da se razvijaju na pravi način i da jednog dana zaigraju košarku na najvišem nivou", istakla Marina Maljković, a preneo sajt Košarkaškog saveza Srbije.

 

 

Tokom petodnevnog rada, U16 reprezentacija i selekcija kandidatkinja su bile u pripremnom režimu za veliko takmičenje i imale su priliku da se upoznaju sa sistemom koji je preduslov za postizanje vrhunskih rezultata.

"Moramo da brinemo o mlađim kategorijama. To je jedini put koji može da nas održi u vrhu evropske i svetske košarke. Ovo su idealne prilike da se perspektivnim igračicama pomogne da se razvijaju u pravom smeru, da im se pokaže šta će ih sve očekivati na tom putu i šta sve treba da postane njihova rutina u svakodnevnom radu, da bi jednog dana bile kandidatkinje za dres seniorske reprezentacije. Zadovoljna sam kako je sve prošlo, ali ovo je samo jedan mali delić koji čitavu priču ženske košarke u Srbiji treba da učini uspešnom", zaključila je Marina Maljković.

Seniorska reprezentacija Srbije će u brazilskom Belemu od 8. do 11. februara igrati protiv Brazila, Australije i Nemačke kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Lilu i Parizu od 27. jula do 11. avgusta, a tri prvoplasirana tima će osigurati mesto na najvećem takmičenju.