Vesti iz košarke

Jović bez jače minutaže, Marjanović bez poena u mečevima svojih timova: Rajaković vodio Toronto do nove NBA pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 09:23
Darko Rajaković, trener Toronta, u razgovoru sa igračem tganjug/Chris Young/The Canadian Press via AP)
Darko Rajaković, trener Toronta, u razgovoru sa igračem

Nikola Jović i Boban Marjanović nisu se proslavili u poslednjim mečevima svojih NBA timova, za razliku od zemljaka Nikole Jokića, dok je naš trener Darko Rajaković lupio novu "recku" u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. 

Los Anđeles Klipersi ostvarili su laku pobedu protiv Majamija - 121:104, a Jović je u drugom uzastopnom porazu svog tima učestvovao sa samo tri poena za nepuna tri minuta provedenih na parketu. 

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Kavai Lenard sa 24 poena, poen manje upisao je Pol Džordž, dok je Norman Pauel dodao 22. Kod Majamija, Bam Adebajo je bio najbolji sa 21, Kevin Lav je dodao 17, a Haime Žakez i Dankan Robinson po 15.

Hjuston je bio uspešan na domaćem terenu, u duelu sa Detroitom - 136:113, a Marjanović u prekidanju serije od tri izgubljene utakmice nije dao nikakav košgeterski doprinos. 

Za nešto više od šest minuta nastupa nije uspeo da postigne nijedan poen, pa je na kraju imao svega jednu asistenciju i jednu uhvaćenu loptu.

 

 

U pobedničkoj ekipi istakao se talentovani Alperen Sengun sa 26 poena, 22 je dodao Džejlen Grin, Tari Ison 17, a Tetj je postigao poen manje. Kod Pistonsa, Alek Burks je postigao 21, Džejden Ajvi 19, a Bojan Bogdanović 14 za nepunih 27 minuta na parketu.

Toronto je posle velike drame savladao Klivlend - 124:121, ali se trener Darko Rajaković dobro stresirao, jer je njegova ekipa umalo prokockala stečeno i ostala bez slavlja posle dva vezana poraza. 

Njihova prednost je u trećoj četvrtini išla i do 15 poena, ali Kavalirsi su uspeli da se konsoliduju u poslednjoj deonici i uvedu meč u dramatičan finiš. Čak su uspeli da povedu u nekoliko navrata, ali je rival u nervoznom finišu bio sigurniji.

 

 

Barns i Baret su doneli te ključne poene Reptorsima na kraju sa linije bacanja u poslednjem minutu, pa je meč završen 13. pobedom Rajakovićevog sastava u ovoj sezoni. 

U pobedničkoj ekipi istakao se Paskal Sijakam sa 36 poena, Skoti Barns je dodao 20, a RJ Baret 19. Kod Kavalirsa je najefikasniji je bio Kris Le Vert sa 31 poenom, Donovan Mičel se zaustavio na 26, a Džeret Alen i Sem Meril su postigli po 16.