Vesti iz košarke

Šabaz Nejpir najefikasniji igrač Olimpije na povratničkom debiju protiv Kremone

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.12.2023 14:32
Šabaz Nejpir najefikasniji igrač Olimpije na povratničkom debiju protiv Kremone MN Press

Američki košarkaš Šabaz Nejpir bio je najbolji igrač Olimpije iz Milana u današnjoj pobedi nad Kremonom rezultatom 74:51 u meču 13. kola najjače italijanske lige - Lega A.

Doskorašnji član Crvene zvezde, dočekan je u velikim aplauzima navijača Olimpije, a odmah je pokazao da može da pruži partije kao u drugom delu prethodne sezone, kad je briljirao u dresu kluba iz Milana. 

Amerikanac je za 24 minuta na terenu bio najefikasniji u redovima domaće ekipe, postigao je 16 poena (3/3 dvojke, 3/5 trojke) i imao tri ukradene i četiri izgubljene lopte. 

 

 

Olimpija u italijanskom šampionatu ima skor 8-5, a u narednom meču u Evroligi u četvrtak dočekuje Baskoniju, ali u toj utakmici Nejpir neće moći da igra. 

 

 

Prvi meč u Evroligi u dresu novog-starog kluba Nejpir će moći da igra 2. januara u Atini protiv Olimpijakosa. Protiv Crvene zvezde i doskorašnjih saigrača Nejpir će igrati 11. januara, kad Olimpija dočekuje šampiona Srbije i vicešampiona ABA lige.

Odlazak Nejpira, bukvalno na zagrevanju pred meč sa Real Madridom u Evroligi, nije se osetio u Crvenoj zvezdi jer su crveno-beli bez njega pobedili Makabi iz Tel Aviva i napravili prvi brejk u elitnom takmičenju. Blistao je Miloš Teodosić koji je sa indeksom 40 bio proglašen i za MVP-ja 16. kola  Evrolige.