Evroliga

Serelis zna ključ pobede: Sve ide od odbrane, ako se dobro braniš, krene šut na drugoj strani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 22:48
Serelis zna ključ pobede: Sve ide od odbrane, ako se dobro braniš, krene šut na drugoj strani Guliver/Photo by Savino Paolella/LiveMedia/DeFodi Images

Trener Panatinaikosa, Kristos Serelis, nije krio svoje zadovoljstvo posle pobede njegovog tim nad Crvenom zvezdom 75:66.

"Želim da čestitam svojim igračima, jer su igrali čvrsto u drugom poluvremenu i onako kako sam tražio od njih od prvog dana kada sam došao. Kao što ste videli nismo uopšte dobro počeli utakmicu, nismo igrali dobru odbranu i nismo donosili dobre odluke. Na poluvremenu smo razgovarali i rekli da moramo da pobedimo. U drugom poluvremenu smo dozvolili samo 24 poena i dobili pobedu koju smo zaslužili".

Naglasio je Grk da sve kreće od obrane.

"Košarka je zanimljivija od Bejkona ili bilo kog igrača. U prvom poluvremenu imali smo neke izgrađene šuteve koje smo promašili i zbog kojih smo oklevali. Posle tih promašenih šuteva prestali smo da igramo i odbranu, nismo bili dinamični. Šut krene kada ste jaki u odbrani. Kada se braniš, postaješ siguran u šut. To je ono što se promenilo u timu. Postavljamo odbranu i počinjemo da verujemo".

Posebno je istakao da je tim važniji od Bejkona.

"Nemam šta posebno da kažem o Bekonu. Nije odigrao utakmicu. Ono što je važnije – a oni koji to razumeju uvek će igrati – jeste da je tim iznad svih i da tim koji će pobediti mora da igra onako kako smo mi igrali u drugom poluvremenu Ovo je naša prva pobeda posle šest uzastopnih poraza u Evroligi. Ima momaka koji su igrali i primili samo 24 poena u drugom poluvremenu, moramo da pričamo o njima. Ne osećam se ni opravdanim ni neopravdanim".

Dodao je da igra iz drugog poluvremena treba da postane filozofija Atinjana.

"Reakcija koju je grupa dobila ne bi trebalo da bude reakcija, već akcija. Ovako treba da igra tim. Tako treba da počne, takva treba da bude njegova filozofija. U svim utakmicama imamo reakciju, samo što je ovaj put reakcija bila kontinuirana".