Vesti iz košarke

Košarkašice u grupi D na Evrobasketu: Srbija protiv Turske, Mađarske i Slovačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 19:34
Košarkašice u grupi D na Evrobasketu: Srbija protiv Turske, Mađarske i Slovačke MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi D Evropskog prvenstva u Sloveniji i Izraelu, određeno je danas žrebom u Ljubljani.

U grupi D košarkašicama Srbije rivali će biti selekcije Turske, Mađarske i Slovačke. Sve mečeve grupne faze košarkašice igraće u Ljubljani.

Selektorka Marina Maljković je nakon žreba istakla da na takvim takmičenjima neka lakih protivnika:

"Moj odgovor na pitanje o komentaru žreba je uvek isti… Kada igrate veliko takmičenje kao što je Evrobasket, onda nema lakših protivnika, pa tako nema ni lakših grupa i zbog toga sam se uvek trudila da istu pažnju posvetim svakom rivalu, bilo da on dolazi iz drugog, trećeg ili četvrtog šešira. Mi smo plan naših priprema sastavili davno, pre poslednje utakmice kvalifikacija, kada smo ga samo potvrdili. Na prvenstvo putujemo kao branioci šampionskog trona, što nikako ne treba da predstavlja pritisak na ovu novu generaciju, već samo kao motivacija i stimulacija da se ostvari što bolji rezultat", rekla je selektorka, pa dodala:

"Znamo šta nam je činiti u narednom periodu i to moramo da sprovedemo u delo, kako bismo maksimalno spremne dočekale početak turnira u Ljubljani. Takođe bih želela da izrazim veliko zadovoljstvo što je slovenačka federacija odabrala baš nas za partnera i dala nam mogućnost da se takmičimo u Ljubljani. Sigurna sam da će se potruditi da se osećamo kao kod svoje kuće, kao i da ćemo imati veliki podršku sa tribina".

U grupi A su Crna Gora, Letonija, Španija i Grčka, u grupi B su Belgija, Češka, Italija i Izrael, dok su u grupi C Nemačka, Velika Britanija, Slovenija i Francuska. Evropsko prvenstvo se igra od 15. do 25. juna.

Srbija je do zlata na EP stizala 2015. i 2021. godine, dok je 2019. godine osvojila bronzanu medalju.