Vesti iz košarke

Novi problemi za Efes: Na Panatinaikos bez Klajburna i Bobue

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 21:16
Košarkaš Anadolu Efesa, Vil Klajburn Twitter/Anadolu Efes
Košarkaš Anadolu Efesa, Vil Klajburn

Anadolu Efes ulazi u ovu nedelju sa dva nova povređena igrača. Tursku ekipu, kao i ostale evroligaše, čeka duplo kolo u naredna četiri dana ali Erdem Džan neće moći da računa na čak sedam igrača za te dve utakmice.

Aktuelni šampion Turske je objavio da če Rodrig Bobua će biti van terena najmanje tri nedelje zbog povrede mišića u gornjim leđima koju je zadobio na utakmici turske lige protiv Petkimspora u nedelju.

 

 

Takođe će i Vil Klajburn morati na pauzu koja će trajati nešto više od mesec dana. Američki košarkaša je zadobio povredu na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde i očekuje se da će se vratiti treningu za šest nedelja.

Efes od početka sezone ima velike probleme sa povređenim igračima. Derek Vilis će biti van treninga naredna dva meseca zbog frakture prsta u desnoj ruci. Ante Žižić će pauzirati nekoliko nedelja zbog povrede mišića u desnom listu. Elajdža Brajant ima povredu stopala, dok Tibor Plajs ostaje pod znakom pitanja i njegova povreda još uvek nije poznata. Meč sa Panatinakosom će propustiti i Doguš Ozdemiroglu.

Tim Erdema Džana se nalazi na 10. mestu u Evroligi sa pet pobeda i šest poraza, dok su u turskom prvenstvu na skoru 9-1.