Vesti iz košarke

Žreb za Kup "Milan Ciga Vasojević": Zvezda protiv Kraljeva, Art Basket - Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 16:13
Žreb za Kup "Milan Ciga Vasojević": Zvezda protiv Kraljeva, Art Basket - Partizan ŽKK Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde u polufinalu završnog turnira Kupa "Milan Ciga Vasojević" u Nišu igraće protiv Kraljeva, dok će se Partizan sastati sa ekipom Art Basket, odlučeno je danas žrebom u Kući košarke. Polufinalni mečevi na programu su 19. marta, a finale je 20. marta u dvorani "Čair".

Paralelno sa seniorkama ponovo će igrati i pionirke, i to Mini kup, na kome će biti isti parovi, samo što će umesto pionirki Partizana igrati Student iz Niša.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenja Dušan Projović izjavio je da ga raduje činjenica da će i ove godine Kup "Milan Ciga Vasojević" biti u Nišu.

"Nadam se da ćemo uspeti da ponovimo uspeh od prošle godine klada su svi učesnici bili prezadovoljni i izrazili želju da se ponovo vidimo u Nišu. Čestitam klubovima koji su ostvarili plasman, želim im da na terenu pokažu ko je zaista najbolji. Na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke, posle dve godine ponovo ćemo imati Mini kup za pionirke, gde će niška publika imati priliku da vidi mlade talentovane devojčice i kakva je budućnost ženske košarke. Nadam se da će tim malim košarkašicama učešće na ovom turniru ostati u večnom sećanju kao što je bilo slučaj prethodnih godina kada smo imali ovo takmičenje u kontinuitetu", izjavio je Projović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da je ponosna što je potpisan novi ugovor i što će grad na Nišavi i sledeće godine biti domaćini i muškom i ženskom Kupu.

"Kao nekadašnja košarkašica žao mi je što ženska košarka nema toliko veliku popularnost u Nišu kao muška, i na tome treba vi devojke da radite, a posebno mi je drago što se naš ženski košarkaški klub Student polako, ali sigurno vraća na mesto koje mu pripada, a grad u tome svestrano pomaže. Videli ste kakvi smo domaćini bili tokom Kupa Radivoja Koraća, verujem da ćemo još bolji biti 19. i 20. marta. Dođite da se zajedno radujemo, da osetite naš merak, naše gostoprimstvo, toplinu južnog dela Centralne Srbije i neka najbolji pobedi", rekla je gradonačelnica Niša.

Trofej u Kupu brane košarkašice Crvene zvezde.