Vesti iz košarke

Karlos Delfino ne planira da stane: Nikada se neću penzionisati

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 19:43
Argentinski košarkaš Karlos Delfino na meču sa Armanijem Guliver/Savino Paolella
Argentinski košarkaš Karlos Delfino na meču sa Armanijem

Karlos Delfino sigurno spada među najveća imena u argentinskoj košarci. Ima 41 godinu i ne planira da se penzioniše. Veruje kako može da nastavi da igra uprkos godinama.

Prošle sezone, Delfino je igrao za Pezaro u italijanskoj ligi. U proseku je beležio 6,5 poena i 2,5 skokova. Takođe je i tokom leta nastupao za reprezentaciju Argentine u kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Iako je bio najstariji igrač u nacionalnom timu, imao je sjajne brojke. Na ovom mini turniru, Delfino je upisao prosek od 12,8 poena i 2,8 skokova. Trenutno je bez kluba, ali nije spreman da ode u penziju.

"Star sam i imam puno operacija iza sebe. Sada samo slušam svoje telo i volim košarku. Sledeće godine nećemo igrati na Olimpijskim igrama u Parizu i moguće da je to bila moja nezvanično poslednja utakmica, prosto iz bioloških razloga" rekao je Delfino za Relevo.

 

 

Argentinac nema angažman i trenutno trenira sa Benedetom Ćentom, klubom koji se takmiči u drugoj italijanskoj ligi.

"Nikada neću najaviti odlazak ili reći da se penzionišem. Ja sam košarkaš jer mi je to zabavno, ne zbog novca. Danas treniram sa timom iz grada u kom živim i igraju u drugoj ligi. Pomažemo jedni drugima. Oni meni pomažu da održim formu, a oni imaju više igrača na treningu. Trenutno samo vežbam sa njima, ne igram utakmice" izjavio je argentinski košarkaš.

"Ne znam da li bih se osećao dobro da budem vezan za tim čitavu godinu jer bi me odvojilo od porodice. Ako se ukaže prilika, pristaću jer sam u dobroj formi. Pokreću me strast i instikt. Isto ću vam reći i za peti ili 10 godina. Nikada neću otići u penziju. Zauvek ću biti košarkaš bez obzira na kom nivou igram." zaključio je Delfino.