Vesti iz košarke

San ove generacije je plasman na Olimpjske igre: Marina Maljković veruje u nove uspehe košarkašica Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 11:17
San ove generacije je plasman na Olimpjske igre: Marina Maljković veruje u nove uspehe košarkašica Srbije MN Press

Očekivano je bilo da najbolja košarkašice Srbije sa dve pobede startuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine, pa je nakon Ukrajine u Beogradau, savladana i Severna Makedonija u Skoplju.

Srpkinje su u tom susretu bile dominantne, sve vreme držale konce igre u svojim rukama i kapiten, Tina Krajišnik ne krije zadovljstvo zbog toga.

"Odigrale smo vrlo dobru utakmicu, vrlo važna pobeda za nas, rezultatski, zadovoljna sam našom igrom, naročito u odbrani, mislim da sa ovako pozitivnim osećajem možemo da čekamo naredno okupljanje", rekla je Tina Krajišnik.

Selektor Marina Maljković naglasila je posle meča u Skoplju da je nacionalni tim Srbije pretrpeo velike izmene u odnosu na ranija takmičenja, da mlade devojke za sada dobro guraju i otkrila da je plasman na Olimpijske igre glavni cilj.

"Mi smo mnogo podmladili reprezentaciju, pa je nekako i normalno da se u pojedinim trenucima meča dešavaju greške koje su karakteristične za mlade igračice. Ipak, ima i pozitivnih stvari i mi ćemo se truditi da njih u budućnosti bude još više", rekla je Marina Maljković i dodala:

"Ova generacija ima priliku da u februaru na kvalifikacionom turniru u Brazilu izbori plasman na Olimpijske igre u Pariz sledeće godine i to je san svih nas u reprezentaciji. Jer bio bi to veliki uspeh srpske košarke da se tri puta u nizu takmičimo na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri."