Vesti iz košarke

Moramo da igramo našu najbolju košarku: Janis Sferopulos zahteva maksimalan prostup u Zadru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.11.2023 21:54
Moramo da igramo našu najbolju košarku: Janis Sferopulos zahteva maksimalan prostup u Zadru MN Press

Košarkaši Crvene zvezde nemaju vremena da se resetuju posle poraza od Barselone, u poslednjem kolu Evrolige, jer ih već sutra, od 17 sati u Zadru, očekuje novi meč AdmiralBet ABA lige sa istoimenim hrvatskim timom.

To što je višestruki regionalni šampion kvalitativno iznad domaćina, smatra, njegov trener Janis Sferopulos, ne daje mu pravo da potceni rivala. Baš suprotno, grčki stručnjak očekuje maksimalnu ozbiljnost i angažman Miloša Teodosića i ostalih. 

"Igramo protiv tima koji igra dobru košarku. Imaju odličnu grupu igrača, uključujući i najkorisnijeg igrača ABA lige Božića. Božića. Moramo da budemo skoncentrisani i spremni da igramo našu najbolju košarku i to na obe strane terena“, istakao je Sferopulos za klupski sajt.

Zvezdin košarkaš Dejan Davidovac naglasio je da Zadar ima "domaći teren" u najpozitivnijem smislu.

"Imaju dobre rezultate, sačuvali su najkorisnijeg igrača lige u svojim redovima i sigurno žele dobar rezultat. Na nama je da se posle Baraelone osvežimo, pripremimo i odigramo dobru utakmicu. Raspored nije lak, ali moramo da se prilagodimo i dođemo do pobede", rezonuje krilni centar crveno-belih, koji već u utorak dočekuju Fenerbahče u Evroligi. 

Crvena zvezda ima pet pobeda i jedan poraz ove jeseni na Jadranu, dok je skor Zadrana polovičan (3-3).

 

Standings provided by Sofascore