Vesti iz košarke

Milutinov je sila pod obručima, ali i mi imamo tri dobra centra: Kaminski ne beži od izazova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 18:24
Milutinov je sila pod obručima, ali i mi imamo tri dobra centra: Kaminski ne beži od izazova MN Press

Košarkaši Partizana stigli su danas u popodnevnim časovima u Atinu, gde će sutra od 20:15 odmeriti snage sa Olimpijakosom u 4. kolu Evrolige. Iako je grčki velikan startovao sezonu sa pobedom i dva poraza, centar Partizana Frenk Kaminski poziva na oprez, jer je to u pitanju ekipa koja je predodređena za plasman na F4, čemu svedoče rezultati iz prošlih sezona.

Crno-beli su stigli u Grčku posle poraza od Barselone, ali prema rečima momka koji je 2015. godine izabran kao deveti pik na NBA draftu, treba gledati unapred i fokusirati se na Olimpijakos, koji je nakon poraza od Olimpijakosa, Barse i Armanija, itekako željan dokazivanja. Naročito pred svojim navijačima...

"Ne smemo da gledamo unazad, teško je izbrisati iz misli poraz od Barselone, ali moramo da krenemo dalje. Popravićemo stvari koje nismo dobro radili protiv Barse i usmeriti se na Olimpijakos, kako bi odigrali dobru utakmicu. Moramo da izvučemo najbolje iz meča sa Barselonom i da krenemo dalje. Fokusirani smo na Olimpijakos, ovo je velika utakmica za nas, moramo da se fokusiramo, rasčistimo misli i pokušamo da pobedimo", rekao je Kaminski.

Fred Kaminski će pod obručima imati nimalo lak zadatak protiv srpskog reprezentativca Nikole Milutinova, koji će bez sumnje biti veliki izazov za košarkaša rođenog u SAD-u.

"Spreman sam. On je jako dobar igrač, dugo igra u Evropi, veliki je, snažan. Biće izazov za nas, ali mi imamo tri dobra centra i možemo da ga poremetimo. Biće zanimljiv duel", rekao je Kaminski.

Podsetimo, Partizan je nakon startnog poraza u Tel-Avivu protiv Makabija, pokazao nešto bolju sliku na terenu sa Asvelom, ali je pre samo dva dana doživeo poraz od Barselone. Španski velikan bio je težak ispit za momke Željka Obradovića. Veliki broj ofanzivnih skokova Španaca drugih šansi i pogođenih šuteva za tri, kao i promašenih bacanja Partizana, uticala su na krajnji rezultat u Beogradu. A, sutra ostaje da se vidi koliko je srpski tim radio na treninzima da ispravi takve greške.