Vesti iz košarke

As Efesa Šejn Larkin više nije turski košarkaš

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.10.2023 17:09
As Efesa Šejn Larkin više nije turski košarkaš MN Press

Košarkaški savez Turske povukao je danas status domaćeg igrača košarkašu Efesa Šejnu Larkinu.  Američki plejmejker je u nacionalnom timu Turske bio nepune dve godine.

Šejn Larkin i Skoti Vilbekin su se povukli iz trening kampa reprezentacije Turske ovog leta iz različitih razloga. Zbog toga su kažnjeni sa pet utakmica suspenzije u turskom šampionatu i novčano sa po 3.140 evra.

Košarkaški klub Efes se oglasio i potvrdio da se Larkin nije pojavio na pripremama nacionalnog tima ovog leta zbog povrede kolena. Klub se žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani ali je prvostepena odluka ostala na snazi.

"Anadolu Efes već godinama posvećeno i uspešno služi turskoj košarci, postavši jedan od vodećih klubova u kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, zahvaljujući svojim postignućima i igračima koje je razvio. Državni tim nam je uvek bio glavni prioritet, čak i usred gustih rasporeda. U slučajevima preklapanja termina na štetu našeg kluba, uvek smo pokazivali najveću pažnju i podršku za pitanja koja se tiču našeg državnog tima", stoji u saopštenju Efesa.

Navodi da Larkin nije mogao da učestvuje u obavezama reprezentacije zbog edema kosti u kolenu.

"Uprkos tome što je momentalno podelio rezultate magnetne rezonance i lekarske izveštaje o stanju svog kolena relevantnim kanalima, teško je kažnjen od strane košarkaške federacije Turske. Kazna koja je nametnuta našem igraču duboko je uticala kako na njega, tako i na naš klub. Uprkos svemu ovome, Anadolu Efes, nastavićemo da podržavamo korake i planove koji će uzdignuti naš državni tim na svim budućim turnirima i događajima, baš kao što smo to uvek činili", stoji u saopštenju Efesa.