Vesti iz košarke

Poraz Zvezde na Kipru: Makabi slavio posle dva produžetka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 20:23
Poraz Zvezde na Kipru: Makabi slavio posle dva produžetka MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su poraz u prvoj utakmici na međunarodnom turniru na Kipru, a bolji od crveno-belih bio je izraelski Makabi i to posle produžetka od pet minuta - 112:109.

Makabi je u poslednjoj četvrtini imao prednost od devet poena i činilo se da će rutinski privesti kraju ovaj susret, ali je Crvena zvezda serijom 7:0 uspela da se vrati u igru i u finišu meča je gledana rezultatska klackalica.

Ključna figura u timu crveno-belih u tim trenucima je bio Nemanja Nedović koji je preuzimao odgovornost, ali fantastično razigravao saigrače, čime je naterao Izraelce na brzoplete šuteve za tri poena koje su oni mahom promašivali.

Došlo se tako u situaciju da je nakon 40 minuta košarke rezultat bio 84:84 i pobednik je morao da bude određen tek nakon dodatnih pet minuta.

U tom periodu igre igrači oba tima su okazali mnogo više motivisanosti nego što je to bio slučaj u dva poluvremena, treneri su od njih tražili da prave taktičke faulove pa se sticao utiska da se igra takmičarski meč. 

Makabi je bolje otvorio produžetak, stekao četiri poena viška, dok se Zvezda mučila, da bi se na dva minuta do kraja situacija promenila i igrači Duška Ivanovića su uspeli da uđu u još jednu neizvesnu završnicu i to sa pogošena dva slobodna bacanja Don Santosa za 95:95 i novi produžetak.

I ovoga uta igrači Makabija su bolje otvorili produžetak i stekli sdam bodova viška na minut i 45 sekundi do kraja štos u do kraja uspeli da sačuvaju i slave 112:109. 

Crvena zvezda naredni meč na turniru u Nikoziji igra u subotu od 15.00 časova protv Žalgirisa, dok će od 18.00 časova igrati Olimpijakos i Makabi, uz direktne prenose oba meča na kanalima TV Arena sport.