Vesti iz košarke

Posle Beograda i Čačak se naklanja lavljem košarkaškom srcu Alekse Avramovića: Rodni grad čeka svog vicešampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 14:10
Posle Beograda i Čačak se naklanja lavljem košarkaškom srcu Alekse Avramovića: Rodni grad čeka svog vicešampiona Guliver/AP Photo/Michael Conroy

Beograd i gosti prestonice Srbije proslavili su sa košarkaškom reprezentacijoim Srbije osvajanje drugog mesta na Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima, ali doček ispod čuvenog balkona Starog dvora nije jedino mesto susreta Alekse Avramovića i nacije, oduševljene njegovim likom i delom.

Novi miljenik ljubitelja sporta u našoj zemlji sinoć je doživeo najveće ovacije među "orlovima", uz teško povređenog Borišu Simanića, a nije teško zamisliti kakvu će navijačku euforiju tek doživeti u njegovom Čačku.

Gradske vlasti organizovale su specijalno druženje sa svojim sugrađaninom i pozvali Čačane da u što većem broju dođu i naklone se prvotimcu Partizana, čija su fanatična borbenost, poenterska hrabrost, skromnost i spontanost opčinili Srbiju.

U njegovom društvu biće još dvojica Čačana, učesnika nedavno završenog Mundobasketa, pomoćni trener Marko Marinović i Feđa Sretenović, u stručnom štabu selektora Svetislava Pešića zaduženog za kondiciju reprezentativaca.