Vesti iz košarke

Davidovac: Nisam svestan uspeha; Milutinov: Ostvarenje sna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 14:38
Davidovac: Nisam svestan uspeha; Milutinov: Ostvarenje sna MN Press

Srbija će igrati za zlato na Svetskom prvenstvu u nedelju protiv Amerike ili Nemačke, pošto je slavila nad Kanadom u finalu.

Jedan od heroja iz senke, Dejan Davidovac posle meča je istakao da nije svestan uspeha koji su on i njegovi saigrači ostvarili.

"Još uvek nisam svestan. Drago mi je, šta da kažem, svi smo dali sve od sebe i možda na papiru nismo najjači tim, ali smo pokazali da smo kao tim najbolji", rekao je Davidovac.

Sjajnu partiju pružio je i Nikola Miluinov, koji je nako pobede rekao da je ovo najbolja utakmica Srbije.

"Osećaj je neverovatan. Možda najbolja utakmica na prvenstvu, još bolje nego sa Litvancima jer je to bio jedini recept protiv dobre Kanade sa odličnim igračima. Čestitam svim igračima i trenerima na ovom velikom uspehu"

Nakon Litvanaca se Srbija odmorila i spremila za Kanadu.

"Imali smo dan više za odmor što nam je značilo i ovo nam je stvarno bila najbitnija utakmica na prvenstvu i nadam se da ćemo napraviti još jedan korak. Skauting je odrađen fantastično. To je radilo posao protiv neverovatne Kanade jer moraš da igraš na najvišem nivou i tako se i dogodilo. Na ovakvim utakmicama svi moraju da daju nešto i svi su dali nešto pa radi posao najbolje što može", kaže centar Srbije.

Dodao je i da je san svakog igrača da igra finale SP.

"To je san svakoga od nas da igra finale Svetskog prvenstva i napokon se san ostvario. Želimo Borišu da učinimo srećnim i da bude ponosan na nas, ne mogu ni da zamislim jer je mnogo teško i nadam se da ćemo usrećiti i njega i njegovu porodicu", rekao je Milutinov.