Vesti iz košarke

Nikola Mirotić oduševljen prijemom u Milanu: Ovo je savršen grad za mene i moju porodicu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.09.2023 21:55
Nikola Mirotić oduševljen prijemom u Milanu: Ovo je savršen grad za mene i moju porodicu MN Press

Novi član Olimpije iz Milana Nikola Mirotić danas je rekao da je to klub u koji igrači žele da dođu i da je po organizaciji najbliži klubovima iz NBA lige.

"Želeo sam klub sa potencijalom da dođe do Fajnal fora Evrolige. Nemamo šta da krijemo jer Olimpija zaslužuje da bude u vrhu Evrope. Razgovarao sam i sa bivšim igračima i dobio samo dobre informacije. Olimpija ima sjajne igrače, iskusne veterane, odličnog trenera, a takođe je i Milano i savršen grad za život, za moju porodicu, za moju decu", rekao je Mirotić za klupski sajt.

Bivši reprezentativac Španije ističe da je impresioniran organizacijom kluba. "Ovde sam deset dana i već sam impresioniran klubom, kako funkcioniše, koliko ljudi radi da bi vas doveo u poziciju da igrate najbolje. To je nešto najbliže NBA klubu koji sam video u svojoj karijeri. Ovo je klub u koji igrači žele da dođu", dodao je Mirotić.

 

 

Mirotić se osvrnuo na ponovnu saradnju sa Etoreom Mesinom, koji mu je bio trener u Realu na početku karijere, navodeći da je Mesina osoba za koju želi da se bori, takmiči i pomaže mu da pobede.

''Želim da pobedim za njegov tim. Kad sam bio klinac koji je pokušavao da preživi u prvom timu Reala dao mi je šansu. Rekao mi je da vredno radim i da budem spreman za dan kad dođe prilika za igru. Dva meseca kasnije prilika je stigla i od tog trenutka sve je u mojoj karijeri krenulo uzlaznom putanjom. Uvek smo bili u kontaktu, viđali smo se i kad smo bili u NBA. Mislim da je on jedan od dva ili tri najbolja trenera ikada u Evropi. Imao sam osećaj da naš zajednički rad nije završen pa sam srećan što mogu ponovo da sarađujem sa njim", zaključio je 32-godišnji Mirotić.