Nikola Jokić

Dianđelo Rasel u superlativu o Nikoli Jokiću: Jednostavno najbolji na svetu, a konkurencija nije ni blizu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 14:40
Dianđelo Rasel u superlativu o Nikoli Jokiću: Jednostavno najbolji na svetu, a konkurencija nije ni blizu! Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Iako Nikola Jokić nije dobio MVP nagradu za regularni deo sezone NBA lige, američki košarkaš Dianđelo Rasel nema dilemu ko je najbolji igrač današnjice.

U MVP trci slavio je Džoel Embid, prekinuvši dvogodišnju dominaciju srpskog asa, koji je na kraju sezone osvojio šampionski prsten, uz dve individualne nagrade - najkorisniji igrač finala Zapadne konferencije i velikog finala NBA lige.

Na putu do prve, istorijske titule, ekipa iz Kolorada, ukrstila je koplja i sa LA Lejkersima, gde igra Dinađelo Rasel, koji se prisetio teške serije sa Denverom, ali i borbe sa Nikolom Jokićem, za koga tvrdi da je najbolji košarkaš na svetu. I to ubedljivo!

 

 

"Još pre dve godine sam postavio pitanje, kako čuvati Jokića? Mislim, stvarno... Denver ima bez sumnje najboljeg košarkaša na svetu, da se ne naljuti neko drugi, on je najbolji u NBA trenutno i niko mu nije ni blizu", rekao je Rasel za jedan američki podkast i nastavio:

"Kako planiraš da ga čuvaš? Mislim, kako čuvati nekog ko ni ne želi loptu?! Ne kažem da on neće loptu, ne kažem, ali jednostavno ne haje! Da stavimo stvari u kontekst, da igra u srednjoj školi prosečno bi imao tripl-dabl jer igra igru na pravi način i kaže nešto tako jednostavno. Niko drugi ne priča takve stvari. Igraš srednjoškolsku utakmicu, pokušavaš da ubaciš 80 poena. Da ubaciš 100 poena. Ne, ovaj dečko bi imao 10, 10, 10, 10, 10 i 10. Toliko su njegove brojke lude", rekao je košarkaš Lejkersa.