Nikola Jokić

Marko Gudurić pred početak priprema za SP: Koga nema bez njega se može!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 22:00
Marko Gudurić pred početak priprema za SP: Koga nema bez njega se može! MN Press

Srpski reprezentativac Marko Gudurić razgovarao je sa novinarima posle saopštenog spiska selektora Svetislava Pešića za Mundobasket. Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima na programu je od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija se nalazi u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Na širom spisku Svetislava Pešića neće biti Nikole Jokića i Vasilija Micića, koji su odustali od takmičenja, dok će u taboru Srbije biti nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a sada as turskog Fenerebahčea Marko Gudurić.

"Osećam se super, na vreme sam krenuo da treniram što je dobro i malo je bilo vremena za odmor, ali to je put koji sam izabrao za ovo leto i videćemo kako će btii. Sada sam smanjio odmor, ne znam, okupili smo se i nisam lepo ni video ko je sve došao. Nisam ni video spisak, vi znate spisak", rekao je Gudurić okupljenim novinarima.

Koga nema, bez njega se može i mora!

"Imaju svoje razloge, a mi stojimo iza njih misilm ja stojim iza njih. Momci koji su tu tu su, koga nema bez njega se može i mora. Snalazimo se i Neda i Aleksa i ja smo igrali na poziciji jedan, tako da videćemo. Samo da krene prvi trening i sve će biti jasnije. Da se plasiramo na Olimpijske igre, što je i selektor rekao, to je naš glavni cilj i najveća želja je da budem tu na Olimpijskim igrama", rekao je između ostalog 28-godišnji momak iz Priboja.

Podsećanja radi, Srbija se nalazi u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom. Dva najbolja tima će u drugoj rundi formirati novu grupi sa dve ekipe iz Grupe A u kojoj su Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Italija.

Srbija će turnir otvoriti 26. avgusta protiv Kine, dva dana kasnije igra sa Portorikom, a potom 30. avgusta sa Južnim Sudanom. Utakmice druge faze igraće se 1. i 3. septembra, četvrtfinala 5. i 6, polufinala 8, a finale je 10. septembra.

Spisak igrača Srbije za Mundobasket 2023:

Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Boriša Simanić, Nikola Topić i Uroš Trifunović.