Nikola Jokić

Parada u Denveru: Veliko slavlje Nagetsa i želja - hoćemo i drugu titulu!

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

15.06.2023 20:21
Parada u Denveru: Veliko slavlje Nagetsa i želja - hoćemo i drugu titulu! Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi postali su NBA šampioni u noći između ponedeljka i utorka kada su pobedili Majami, a slavlje u Koloradu ne prestaje.

A danas je to slavlje krunisano paradom kroz grad, ekipa je krenula od Union stanice, išlo se celom dužinom 17. ulice, a ruta je završena ispred Sivik Central Parka, gde je bila postavljena bina.

Igrači su se vozili na vatrogasnim kamionima, a zanimljivo je bilo videti i raspoloženog Nikolu Jokića, koji nije tako delovao na konferenciji nakon osvajanja titule, kada je saznao za vreme parade, jer kako kaže, u nedelju mora da bude kući i isprati trku svog konja.

 

 

Bio je srpski as kao i po običaju sa porodicom, suprugom Natalijom i ćerkicom Ognjenom, na prvom kamionu, na kome je bio i trofej namenjen šampionu. Pored Jokića bio je i njegov "partner u zločinu", Džamal Marej, koji je poput deteta udarao visoko postavljene semafore ispod kojih je kamion prolazio.

Drugi u redu bili su Kentejvijus Koldvel-Poup i Eron Gordon, koji su odradili i jedan mini intervjui, KCP je bio u ulozi novinara, a Gordon se zahvaljivao navijačima koji su izašli na ulice da pozdrave svoje heroje.

Potom je kamion na kome je bio Jokić zastao, a onda se Denverom orilo "MVP, MVP, MVP" što je Nikola pozdravio aplauzom.

Međutim, tkom parade dogodila se jedna neprijatna situacija. Dok je Natalija Jokić, supruga Nikole, držala ćerku Ognjenu iz publike je doletela jedna limenka piva, koja je pogodila upravo Nataliju u glavu. Taj momenat je oneraspoložio Nikolu koji je dva puta poljubio suprugu i odahnuo kada je video da nije povređena.

Na kraju, posle dva sata ekipa je stigla na glavnu binu, a Nikola Jokić je stigao u borbenom vozilu.

Predstavljeni su svi šampioni, od trenera stručnog štaba sa Ognejnom Stojakovićem do šampionskih košarkaša. Ovacije su dobili svi, prvi trener Majk Meloun, koji je bio fantastično raspoložen, Džamal Marej je doneo šampionski pehar, a ne može se ni opisati kakva je zaglušujuća buka bila kada je prozvan Nikola Jokić.

Orilo se opet "MVP, MVP". Gradonačelnik Majk Henkok je sjajno vodio deo program.

"Moje veliko hvala ide vama navijačima. Moje drugo hvala ide mojoj porodici. Volim vas sve. ne bismo ovo uspeli bez vas, sanjao sam o ovome od kada sam došao. Hoćemo i drugu titulu", poručio je Meloun uz zahvalnost svima.