Nikola Jokić

Svi mu se dive, čestitke za "Džokera" sa svih strana: Vučić, Obama, Medžik…

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 08:15
Svi mu se dive, čestitke za "Džokera" sa svih strana: Vučić, Obama, Medžik… Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)

Denver slavi, a Nikola Jokić se bori sa silnim čestitkama koje pristižu sa svih strana. Neverovatna sezona srpskog košarkaša krunisana je NBA titulom i prestižnim priznanjem "Bil Rasel", koje se dodeljuje najkorisnijem igraču plej-ofu.

Na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, poslao je novom šampionu sledeću poruku:

"Čestitam Vam na osvajanju šampionskog prstena u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu. Beskrajno Vam hvala na tome što šte proslavili Srbiju i što ste doneli ogromnu radost našem narodu. Sve to postigli ste zahvaljujući teškom i napornom radu. U ime građana Srbije, želim Vam još mnogo velikih pobeda", napisao je Vučić uz fotografiju Jokića sa saigračima i šampionskim peharom.

Bivši predsednik SAD Barak Obama takođe nije propustio priliku da čestita Denveru I Jokiću: "Čestitke Denveru i izuzetnom MVP-u finala Nikoli Jokiću što su doneli prvi NBA trofej u istoriji franšize", napisao je Obama na Tviteru.

 

 

Njegov rival iz NBA i saigrač iz reprezentacije Bogdan Bogdanović uputio je sledeće reči: "Prva od mnogih! Čestitam brate! Ponosan sam na tebe. Uvek je dobro biti Srbin, posebno danas! Hvala vam, Džokeri", nije zaboravio bek Antlante ni veliki uspeh Novaka Đokovića.

 

 

Medžik Džonson je svojoj poruci pomenuo neverovatno dostignuće srpskog košarkaša: "Čestitke superzvezdama Nagetsa Nikoli Jokiću i Džamalu Mareju, svakom igraču Denvera, celom gradu i navijačima. 600 poena, 269 skokova i 190 asistencija! Prvi u istoriji koji je u plej-ofu bio najbolji u sve tri kategorije", dodao je legenadrni Medžik.ž

 

 

"Ima nešto stvarno kul u imenu Nikola", kratko je poručio crnogorski košarkaš Nikola Vučević.